WTA Moskva: Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry s Doloncovou

NETKY.SK • 15 Október 2013, 15:59 • 2 min
WTA Moskva: Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry s Doloncovou

MOSKVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup by Bank of Moscow v Moskve (Premier, dotácia 795 707 USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale) so srbskou kvalifikantkou Vesnou Doloncovou v ich treťom vzájomnom dueli za 139 minút 6:3, 5:7, 3:6. Sezóna 2013 sa tým pre ňu skončila.

slovakia

left justify in out

Cibulková okamžite zvládla rebrejk na 1:1 a potom aj priebežný obrat na 2:1. Od stavu 2:2 odskočila na 4:2, a hoci následne sama opäť prišla o servis (4:3), už nepustila taktovku v tomto sete. Zužitkovala totiž druhý brejkbal na 5:3 a - cez jednu hrozbu straty podania - sa dopodávala k úspechu. Keď zobrala Doloncovej servis v otváracej hre druhej časti, zdalo sa, že smeruje k rýchlemu úspechu. Opak bol pravdou: Slovenka čoskoro zaostávala 1:3. Vyrovnala na 3:3 a vzápätí dokonca mala brejkbal v siedmej hre, ale nedala. V dramatickom desiatom geme Cibulková nielen vymazala tri setbaly za sebou od skóre 0:40, ale aj neskoršie dva jednotlivé. V dvanástej hre viedla nádejne 30:0, napriek tomu si však nedokázala vynútiť tajbrejk - prehrala štyri fiftíny v rade - 5:7.

Slovenka inkasovala v treťom sete brejk na 2:4. Srbka následne na nulu zvýšila na 5:2. Sama síce nezískala ani fiftín na returne v ôsmej hre, ale v deviatej eliminovala jeden brejkbal a premenila hneď svoj prvý mečbal.

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková si v súboji s rodáčkou práve z ruskej metropoly Doloncovou, 92. v renkingu, v symbolickej rovine nevymazala spomienku na mimoriadne nepríjemný zážitok z februárového štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev žien: v Niši musela za stavu 6:4, 5:4 odstúpiť pre kŕče, ktoré vyvstali z predchádzajúcej virózy. Ani teraz nenadviazala na úspech 3:6, 6:3, 6:2, ktorý dosiahla už v sezóne 2007 na podujatí ITF v talianskom Cuneu.

Zverenkyňa kapitána fedcupového tímu SR Mateja Liptáka Cibulková si odnáša štartovné 6912 USD a k tomu 1 bod do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 21. priečke. Doloncová si v osemfinálovom 2. kole si zmeria sily s úspešnou z neskoršieho utorňajšieho stretnutia Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.) - Daniela Hantuchová (SR).

Držiteľka troch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková získala svoj premiérový titul pod hlavičkou Tenisovej asociácie žien práve na Kremeľskom pohári, a to v roku 2011. Vlani vo štvrťfinále nestačila na Dánku Caroline Wozniacku.

Dvojhra - 1. kolo:
Vesna Doloncová (Srb.) - Dominika Cibulková (SR-9) 3:6, 7:5, 6:3 za 139 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies