WTA Moskva: Cibulková prehrala s Diačenkovou a nepôjde do Singapuru

NETKY.SK • 16 Október 2014, 20:59 • 2 min
WTA Moskva: Cibulková prehrala s Diačenkovou a nepôjde do Singapuru

MOSKVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si nevybojovala miestenku druhej náhradníčky pre blížiaci sa ženský šampionát WTA Finals v Singapure (20.- 26. 10.).

slovakia

left justify in out

Cibulková ako nasadená jednotka prehrala v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup v Moskve s domácou kvalifikantkou Vitaliou Diačenkovou za 119 minút 6:4, 2:6, 2:6. Ruská hráčka prestrieľala slovenskú vo víťazných úderoch presvedčivo 33:8 a dovedna deväťkrát jej vzala podanie. Pre rozbehnutú Diačenkovú (140. v rebríčku WTA) je to už piaty víťazný zápas na tohtoročnom turnaji v Moskve vrátane troch úspešných kvalifikačných vystúpení. Jej súperkou vo štvrťfinále bude ďalšia ruská tenistka Anastasia Pavľučenkovová.

 

Práve postup medzi osmičku najlepších na Kremlin Cupe 25-ročnej Cibulkovej mal stačiť na potvrdenie náhradníckeho miesta v Singapure, takto sa na šampionáte WTA na východe Ázie predstaví Ruska Jekaterina Makarovová. Zverenkyňa Mateja Liptáka Cibulková je víťazkou turnaja Kremlin Cup z roku 2011, vtedy to bol pre ňu prvý singlový titul na hlavnom ženskom okruhu WTA. Aktuálne si z ruskej metropoly odnáša 55 bodov do rebríčka a šek na 9900 USD pred zdanením. 

 

Cibulková má istú účasť na tzv. malých majstrovstvách sveta pod názvom Garanti Koza Tournament of Champions 28. októbra - 2. novembra v bulharskej Sofii. 

 

Cibulková viedla v prvom sete nad Diačenkovou 2:0 aj 4:2, ale výhodu brejku zakaždým stratila. Do tretice jej to už vyšlo a za stavu 5:4 premenila pri svojom podaní prvý setbal chybou súperky. V druhom sete zvýšila Diačenková na 3:1 po 9-minút trvajúcom geme, keď Slovenka pri svojom podaní trikrát nevyužila možnosť vyrovnať na 2:2. Od tej chvíle až do konca zápasu mala výraznejšiu hernú prevahu 24-ročná ruská hráčka. Druhý set vyhrala Diačenková hladko 6:2 a v treťom viedla už 4:0, keď sa Slovenke podarilo brejkom znížiť na 1:4. Potom ešte upravila na 2:5, ale posledné slovo mala po všetkých stránkach lepšia ruská tenistka. Pri podaní Cibulkovej premenila druhý mečbal. 

 

Cibulková zložila Djačenkovej poklonu. "Súperka hrala agresívne a dostávala ma pod tlak. Ja som tam spravila niekoľko chýb, no ona dokázala byť agresívna celý zápas, preto vyhrala," citovala slová Slovenky agentúra AP. 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Vitalia Diačenková (Rus.) - Dominika Cibulková (SR-1) 4:6, 6:2, 6:2 za 119 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona