WTA Montreal: Finalistka Wimbledonu Bouchardová doma s dvoma kanármi

NETKY.SK • 6 August 2014, 11:06 • 2 min
WTA Montreal:  Finalistka Wimbledonu Bouchardová doma s dvoma kanármi

MONTREAL - Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová si pred svojím utorňajším vstupom do turnaja WTA Premier 5 Rogers Cup v jej domácom Montreale určite predstavovala iný výsledok než dvoch inkasovaných "kanárov". V 2. kole dvojhry prehrala s americkou kvalifikantkou Shelby Rogersovou 0:6, 6:2, 0:6.

slovakia

left justify in out

Na úvod mala ako päťka podujatia voľno. Súperka dosiahla svoj prvý triumf nad niektorou z členiek Top 10. "Dnes to bola moja premiérová skúsenosť s atmosférou takéhoto typu - celé hľadisko drukovalo jednej osobe. Veľmi rešpektujem, čo moja protivníčka už podosahovala. Bolo neskutočné vnímať, akú mala podporu," skonštatovala Rogersová na margo tisícov fanúšikov, ktorí odchádzali sklamaní. "Usilovala som sa zostať v mojej bubline, vytesniť vonkajšie podnety. Bolo mi jasné, že súperka po tom prvom sete ešte pôjde herne nahor. Disponuje mnohými zbraňami a v druhom dejstve si počínala výborne. Ja som sa v rozhodujúcej časti koncentrovala na každučký fiftín a snažila som sa zamerať na to, čo mám zabehané," rekapitulovala víťazka podľa webu Tenisovej asociácie žien. 

 

Dvadsaťjedenročná 113. hráčka renkingu Rogersová, ktorá dosiaľ najvyššie bola na 104. pozícii, na seba upozornila v júli na antuke v rakúskom Bad Gasteine, kde si - tiež ako kvalifikantka - zahrala premiérové finále na hlavnej profesionálnej úrovni, cestou doň prekonala napríklad Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú či Talianku Saru Erraniovú. V montrealskom osemfinále ju čaká úspešná zo súboja Caroline Wozniacka (Dán.-11) - Klára Koukalová (ČR). 

 

"Trochu na mňa doľahol tlak, počínala som si nesúrodo. Vopred som si však uvedomovala, že nemôžem poukazovať na okolnosti a zložitosť situácie. Azda jediným pozitívom je, ako sa mi v druhom sete podarilo nastoliť priebežný obrat a nenechať sa kompletne odpáliť z dvorca. Súperka bola počas celého duelu solídna, v žiadnej fáze jej to nezačalo príliš lietať mimo, vždy bola včas pri loptičke. Vždy, keď som čo i len mierne poľavila, ona nadobudla kontrolu, bol to aj prípad tretieho setu. Išla v ústrety úspechu," uznala 20-ročná Bouchardová (8.), ktorá pri svojom predchádzajúcom vystúpení v krajine javorového listu v apríli v rámci fedcupovej baráže v Québec City prekonala Slovenky Kristínu Kučovú a Janu Čepelovú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona