WTA Miami: Na Li je z mäsa a kostí, Cibulková ju dobrou hrou môže zdolať

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 11:49 • 2 min
WTA Miami: Na Li je z mäsa a kostí, Cibulková ju dobrou hrou môže zdolať

MIAMI - Slovenská tenistka Dominika Cibulková už zvládla v Miami jednu premiéru v podobe prieniku do Top 10 svetového rebríčka, vo štvrtok (2.00 h už v piatok SEČ) môže dosiahnuť ďalšiu: v semifinále prestížneho turnaja WTA Premier Mandatory Sony Open Tennis sa pokúsi na siedmy pokus prvý raz v kariére prekonať Číňanku Na Li.

slovakia

left justify in out

"Po finále januárových Australian Open som s ňou prehrala aj nedávno vo štvrťfinále v Indian Wells, ale ten zápas mi dal nový impulz. Bolo to totiž veľmi tesné, mala som blízko k úspechu. Uvedomila som si, že ani Na Li nie je neporaziteľná. Tiež je to len tenistka z mäsa a kostí a môžem ju zdolať mojou dobrou hrou. Teším sa na tento duel. V prvom rade pôjdem na kurt s odhodlaním odovzdať všetko," povedala Cibulková pre agentúru SITA po tom, ako v stredu vo štvrťfinále aj cez tri mečbaly zdolala Poľku Agnieszku Radwanskú 3:6, 7:6 (5), 6:3. 

 

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka bude už pred semifinále v lokalite Key Biscayne vedieť, či útočí na 9. priečku v renkingu k 31. marcu. Takúto šancu bude mať, ak od 18.00 h SEČ Američanka Serena Williamsová vyradí Rusku Mariu Šarapovovú, proti ktorej ťahá sériu 14 úspechov. Cibulková by v prípade zisku titulu poskočila z terajšej 11. až na 6. pozíciu. 

 

Na Li nastrieľala vo štvrťfinále proti Dánke Caroline Wozniackej 31 "winnerov" v porovnaní s len 5 (nevynútené chyby 49:23), uspela dva razy 7:5. V úvodnom dejstve klesla zo 4:1 na 4:5, ale potom sa včas pozbierala. V druhom sete predviedla obrat z 3:5. 

 

"Počínala som si dnes agresívnejšie, ale musím uznať, že tam bolo veľa zlyhaní, práve som zahliadla štatistiky na obrazovke," povedala Na Li podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) a dodala: "Hrala som proti asi najlepšej obranárke na okruhu. Mala som pocit, že búšim proti stene. Nezáleží na tom, kam pošlete loptičku, ona ju vždy vráti. Po zápase som si povedala, že ´wow´ - zdolala som múr." 

 

Ázijská dvojka počítačového poradia pred semifinále skonštatovala: "Dominika je náročnou súperkou. Bude to repríza finále Australian Open, ale každý zápas je iný. V ostatných mesiacoch sme sa obe značne zlepšili a očakávam veľmi náročný súboj. Keď sa takto často stretávame, znamená to, že sa nám darí. Inak by sme predsa proti sebe nehrávali pravidelne, nie? Je to však nový turnaj a odlišné nastavenie. Nechajme sa prekvapiť, ktorá z nás bude zajtra lepšia." Číňanka aj Slovenka majú v tejto sezóne na konte 20 triumfov, čo je najviac zo všetkých hráčok na hlavnej profesionálnej úrovni. Víťazka bude po Miami bude figurovať na čele tohto poradia. 

Prehľad vzájomných zápasov Dominiky Cibulkovej s Na Li (0:6): 
2008 Antverpy (Belg.) tvrdý povrch osemfinále Na Li 6:4, 6:3 
2010 Madrid (Šp.) antuka 2. kolo Na Li 6:2, 3:6, 7:5 
2012 Rím (Tal.) antuka štvrťfinále Na Li 6:1, 7:6 (4) 
2013 Toronto (Kan.) tvrdý povrch štvrťfinále Na Li 7:6 (1), 6:2 
2014 Melbourne (Aus.) - Australian Open tvrdý povrch finále Na Li 7:6 (3), 6:0 
2014 Indian Wells (USA) tvrdý povrch štvrťfinále Na Li 6:3, 4:6, 6:3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies