WTA Masters Singapur: Serena Williamsová vykročila úspešne za víťazným hetrikom

NETKY.SK • 20 Október 2014, 15:15 • 2 min
WTA Masters Singapur: Serena Williamsová vykročila úspešne za víťazným hetrikom

SINGAPUR- Po čistom hetriku a celkovo piatom celkovom prvenstve siahajúca americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová a rumunská debutantka medzi elitou Simona Halepová uspeli v prvý deň oficiálnej časti programu koncosezónneho výberového šampionátu WTA Finals v Singapure (20. - 26. októbra, celková dotácia 6,5 milióna USD, tvrdý povrch v hale v komplexe Singapore Sports Hub).

slovakia

left justify in out

Serena v základnej Červenej skupine singlovej sekcie zdolala niekdajšiu jednotku renkingu Anu Ivanovičovú zo Srbska nasadenú ako siedmu za 79 minút dvakrát 6:4. Debutujúca štvorka turnaja Halepová následne zvíťazila v rovnakej skupine nad ďalšou novickou nad tomto podujatí, kanadskou päťkou hierarchie Eugenie Bouchardovou, za 69 minút presvedčivo 6:2, 6:3. 

Serenin 16. zápasový úspech na šampionáte v rade 

Serena hneď v úvodnom geme odvrátila dva jednotlivé brejkbaly a išla na 1:0. Keď odskočila z 1:1 na 4:1, zdalo sa, že prvý set má vo vrecku. Čoskoro to však bolo 4:4 a Ivanovičová dokonca mala šancu na príjme v deviatej hre, ale nezvládla volej. Nedala a pykala za to v desiatom geme: od skóre 0:40 vymazala len jeden setbal. Pri druhom spáchala dvojchybu, napokon jednu zo svojich siedmich v tomto stretnutí (proti tuctu es Sereny) V druhom dejstve Američanka predviedla okamžitý rebrejk na 1:1, potom už bola stále o krok vpredu. Srbka neodolala takémuto tlaku v desiatej hre. Ako podávajúca klesla na 0:30, neskôr čelila stavu 15:40 a prišiel koniec aj vďaka parádnemu bekhendu popri čiare. 

 

"Som naozaj nadšená z toho, ako som zahrala. Tvrdo som pracovala a som rada, že som tu. Bojovala som dnes od začiatku do konca. Ana si počínala veľmi dobre a ja som až stratila hlas od toho, ako som sa priebežne burcovala!" citoval Serenu web podujatia. Američanka nastrieľala 25 "winnerov" proti 14 zlyhaniam. 

 

Na MS WTA dosiahla Serena 16. zápasový triumf v rade. Rekordérkou v tomto smere je jej krajanka s českým pôvodom Martina Navrátilová s 21 úspechmi bez prerušenia v rokoch 1983 - 1986. 

 

Tridsaťtriročná S. Williamsová triumfovala na šampionáte v sezónach 2001 (Mníchov), 2009 (Dauha), 2012 a 2013 (zhodne Istanbul). Štartuje 9. raz a má zápasové skóre 26:5. 

 

"Bez diskusie som veľmi sklamaná, že v oboch setoch som porobila niekoľko zbytočných chýb v poslednom geme pri vlastnom servise. Najmä v prvom dejstve - mala som brejkbal na 5:4, nedala som ho a trochu som priebežne opadla. Následne som sa unáhlila," povzdychla si 26-ročná Ivanovičová, ktorá bola v semifinále edície 2007 (Madrid). Hrá tretí raz - premiérovo od ročníka 2008 - a na zápasy stojí 2:5. V bilancii zo vzájomných duelov so Serenou zaostáva 1:8. Jediný úspech dosiahla v januári v osemfinále melbournských grandslamových Australian Open. Nad štartom Srbky visel otáznik pre problémy v bedrovej oblasti, Američanku v ostatnom čase sužovalo ľavé koleno. 

 

"Trochu som dnes to koleno cítila. V porovnaní s Pekingom to však bolo oveľa lepšie. Vyvíja sa to správnym smerom, čo je výborné," glosovala Serena. 

Halepová sa revanšovala Bouchardovej za semifinále Wimbledonu 

Dvadsaťtriročná rodáčka z Konstance Halepová odskočila v prvom dejstve na 4:0, a hoci proti dvadsiatničke Bouchardovej nezužitkovala brejkbal v piatom geme, už ju to nezastavilo. V druhej časti nastolila rozhodnutie brejkom v tretej hre. Nevyužila síce dve možnosti v rade na "poistku" na 4:1, podarilo sa jej to však za stavu 5:3, čo už znamenalo triumf. 

 

Rumunka aj Kanaďanka sú tretími zástupkyňami svojich krajín na šampionáte po Virginii Ruziciovej a Irine Spirleovej, resp. Carling Bassettovej-Segusovej a Helen Kelesiovej. Finalistka parížskeho Roland Garros 2014 Halepová sa revanšovala Bouchardovej za prehru zo semifinále tohtoročného Wimbledonu. V bilancii sa ujala vedenia 2:1. Okrem pondelka sa radovala aj v marci v kalifornskom Indian Wells. 

 

Halepová mala striedmy pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 11:11, zdolaná skončila na extrémne nevyváženejších hodnotách 13:30. Súperke premenila mečbal dvojchybou. 

 

"Zahrala som fakt dobre. Som veľmi rada, že som znova našla môj tenis. Počínala som si v správnych chvíľach agresívne a predviedla som nejaké tie ´winnery´. Genie je skvelá hráčka a ešte veľmi mladá. Určite zostane medzi špičkou riadne dlho," vyhlásila Halepová, ktorá už má na konte jeden šampionátový titul: vlani sa presadila na tzv. malých MS WTA Tournament of Champions v bulharskej Sofii. Teraz rozptýlila obavy fanúšikov po tom, ako nenastúpila na štvrťfinále v Pekingu pre indispozíciu bedier. Bouchardová ešte neskôr v Linzi neodohrala osemfinále vinou zranenia ľavého stehna. 

"Nedarilo sa mi, ale nemám v úmysle upustiť od mojej ofenzívnej stratégie. Chodiť si pre údery je vždy mojím štýlom. Dnes mi však, žiaľ, určite chýbala konzistentnosť. Takéto niečo je prirodzené, keď človek nemá zápasovú prax. Necítila som potrebnú ostrosť, na tomto vstupe však môžem stavať. Pozitívom je, že oproti bežným turnajom zostávam aj po nezdare v hre," pripomenula Bouchardová. 

V utorok Šarapovová - Wozniacka a Kvitová - A. Radwanská 

V utorok budú v Bielej skupine hrať najprv Ruska Maria Šarapovová s Dánkou Caroline Wozniackou (13.30 h SELČ) a následne Češka Petra Kvitová s Poľkou Agnieszkou Radwanskou. Prvé dve z každej skupiny postúpia do "krížového" semifinále. Na turnaji hrá osem najlepších singlistiek v bodovaní Road to Singapore 2014. Predchádzajúce tri edície sa konali v tureckom Istanbule. Singapur bude dejiskom minimálne do roku 2018 vrátane. 

Dvojhra - výsledky: 

Červená skupina: 
Serena Williamsová (USA-1) - Ana Ivanovičová (Srb.-7) 6:4, 6:4 za 79 minút 
Simona Halepová (Rum.-4) - Eugenie Bouchardová (Kan.-5) 6:2, 6:3 za 69 minút 


Tabuľka Červenej skupiny dvojhry: 
1. Halepová 1 1 0 2:0 12:5 2 
2. S. Williamsová 1 1 0 2:0 12:8 2 
3. Ivanovičová 1 0 1 0:2 8:12 0 
4. Bouchardová 1 0 1 0:2 5:12 0 
Legenda: Poradie, meno, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body. 

Utorňajší program: 
Biela skupina: 
Maria Šarapovová (Rus.-2) - Caroline Wozniacka (Dán.-8) / začiatok o 13.30 h SELČ 
Petra Kvitová (ČR-3) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) / začiatok približne po 15.00 h SELČ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies