WTA Mallorca: Azarenkovej vydarený návrat, odvrátila tri mečbaly v rade

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 16:19 • 2 min
WTA Mallorca: Azarenkovej vydarený návrat, odvrátila tri mečbaly v rade

SANTA PONSA - Bieloruská bývalá jednotka svetového rebríčka tenistiek v singli Viktoria Azarenková uspela pri svojom návrate do súťažného diania po materskej prestávke.

slovakia

left justify in out

Ako držiteľka voľnej karty zvíťazila za 165 minút tesne 6:3, 4:6, 7:6 (7) nad Japonkou Risou Ozakiovou v zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA International Mallorca Open na tráve v Santa Ponse na Malorke v Španielsku.

 

Duel v utorok prerušili pre tmu za stavu 4:5 a príjem z pohľadu Azarenkovej, ktorá v stredajšej dohrávke dosiahla rebrejk, ale potom hladko prišla o servis a v dvanástom geme čelila na returne skóre 0:40, čiže trom mečbalom v rade.

 

Napriek tomu si vynútila tajbrejk a v ňom sa zachránila z manka 3:5. Premenila svoj tretí mečbal. V osemfinálovom 2. kole bude Azarenková hrať s Chorvátkou Anou Konjuhovou nasadenou ako siedmou.

Dvadsaťsedemročná dobyvateľka melbournských grandslamových Australian Open 2012 a 2013 Azarenková sa pôvodne hodlala pripomenúť až od 31. júla na podujatí WTA Premier Bank of the West Classic na tvrdom povrchu v americkom Stanforde v Kalifornii, ale v máji oznámila, že sa to napokon udeje už pred Wimbledonom (3. - 16. júla).

Rodáčka z Minska Azarenková vlani na jar získala tzv. Sunshine Double v Indian Wells a Miami. Do tohto týždňa naposledy hrala v máji 2016 na vrcholnom parížskom antukovom podujatí Roland Garros, v 1. kole sa vzdala Talianke Karin Knappovej, 15. júla oznámila tehotenstvo. Synčeka Lea porodila 20. decembra, má ho so životným partnerom Billym McKeaguem.

Dvojhra - 1. kolo:


Viktoria Azarenková (Biel.) - Risa Ozakiová (Jap.) 6:3, 4:6, 7:6 (7) za 165 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona