WTA Madrid: Wiliamsová cez tri mečbaly za 26. triumfom v rade

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 17:17 • 2 min
WTA Madrid: Wiliamsová cez tri mečbaly za 26. triumfom v rade

MADRID - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová dosiahla svoj 26. zápasový úspech v rade, v tejto sezóne je stále bez prehry.

slovakia

left justify in out

V osemfinálovom 3. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v Madride si poradila s niekdajšou jednotkou renkingu Viktoriou Azarenkovou z Bieloruska za 2:44 h 7:6 (5), 3:6, 7:6 (1). Odvrátila tri mečbaly za sebou na returne v dvanástej hre tretieho dejstva. Na jednotlivé body bola lepšia tesne 113:112. 

 

V tajbrejku prvého setu predviedla Serena pozoruhodný obrat z 1:5. V druhej časti naplno pykala za to, že pri skóre 3:2 inkasovala z vedenia 40:15 okamžitý rebrejk. Azarenková si totiž pripísala okrem predmetného šiesteho gemu aj nasledujúce tri. Keď potom získala tri hry za sebou favoritka (na 3:0 v rozhodujúcej časti), zdalo sa, že opäť má vývoj pod kontrolou. Bieloruska však vyrovnala na 3:3 a v ôsmej hre odolala dvom jednotlivým brejkbalom. V desiatom geme síce eliminovala "len" jeden, zato však mečbalový - 5:5. Navyše, Azarenková následne zvládla brejk na 6:5 a vzápätí mala pri svojom podaní náskok 40:0. Nezužitkovala ho a tajbrejk jej vôbec nevyšiel. 

 

"Ona je absolútne na ceste nazad nahor. Je veľmi príjemné vidieť grandslamovú šampiónku jej typu, že znova hrá takto dobre. Vždy som jej držala palce. Teraz si počína výborne. Myslím si, že podáva oveľa lepšie ako v minulosti, dala veľa es. Robila zopár nových vecí a ja nabudúce budem vedieť, čo môžem očakávať. Predpokladám - akokoľvek tomu nemusíte veriť, že máme pred sebou ešte príťažlivejší duel," povedala podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) Serena Williamsová, ktorá na "winnery" dominovala 49:20, zároveň však urobila citeľne viac nevynútených chýb - 53:38. Na esá vynikla 13:7, na dvojchyby to bolo 5:10, pričom Azarenková urobila tri v rade v kľúčovej situácii od skóre 6:5 a 40:30 v treťom dejstve. Víťazka bude vo štvrtkovom štvrťfinále čeliť postupujúcej z duelu Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-10) - Ana Ivanovičová (Srb.-7). 

 

Američanka pomstila v Caja Mágica svoju staršiu sestru Venus, ktorú Azarenková v nedeľu vyradila v 1. kole. V štatistike proti 25-ročnej Bieloruske, po zdravotných problémoch až 31. v hodnotení, zvýšila na 15:3. Zdolala ju tretí raz v rade. Miniséria sa začala vo finále newyorských US Open 2013. 

Stále platí, že držiteľka 19 singlových grandslamových trofejí Serena naposledy prehrala 22. októbra 2014 v skupinovej fáze na koncoročnom šampionáte WTA Finals v Singapure s Rumunkou Simonou Halepovou. Predvádza svoju druhú najpočetnejšiu šnúru v kariére. Osobným rekordom je 34 triumfov od Miami 2013 do Wimbledonu 2013, kde v osemfinále nestačila na Nemku Sabine Lisickú. 

 

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále): 
Serena Williamsová (USA-1) - Viktoria Azarenková (Biel.) 7:6 (5), 3:6, 7:6 (1) za 164 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies