WTA Madrid: Serena sama sebe dávala už iba dvojpercentnú šancu

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 11:25 • 2 min
WTA Madrid: Serena sama sebe dávala už iba dvojpercentnú šancu

MADRID - Americká tenistka Serena Williamsová v stredu na antuke v Madride uspela cez aspoň jeden mečbal súperky prvý raz od turnaja v roku 2010 práve v španielskej metropole, dokonca tri mečbaly odvrátila a ešte zvíťazila premiérovo od Sydney 2009.

slovakia

left justify in out

Pripomenula to Tenisová asociácia žien (WTA) na svojom webe. V Madride pred piatimi rokmi to bolo už v 1. kole proti Ruske Vere Duševinovej, na južnej pologuli sa Serena kedysi zachránila vo štvrťfinálovom súboji s Dánkou Caroline Wozniackou.

 

Líderka svetového rebríčka mala v aktuálnom madridskom osemfinálovom 3. kole proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej manko 7:6 (5), 3:6, 5:6 a 0:40 na príjme, ale v rozhodujúcom sete napokon triumfovala 7:6 (1).

 

"Pomyslela som si, že už je so mnou koniec, pretože predtým som pokazila toľko ľahkých úderov. Mala som pocit, že dovtedy som napáchala nejakých 80 nevynútených chýb. Bolo to trochu frustrujúce. Dnes to veru nebol môj deň, presne tak som to vnímala," priznala 33-ročná držiteľka 19 singlových grandslamových titulov. Na "winnery" dominovala 49:20, zároveň však urobila citeľne viac nevynútených chýb - 53:38.

 

Mladšia zo sestier Williamsových exaktne vyčíslila svoj odhad v kritickej situácii: "Hovorila som si, že okej, mám asi dvojpercentnú šancu ešte predsa zvíťaziť. Sama som predtým mala mečbal a predsavzala som si odvrátiť aspoň jeden z tých jej, aby sme si v tomto smere boli kvit. Keď sa mi to podarilo, brala som to doslova bod za bodom," rekapitulovala Serena, ktorú vo štvrtkovom štvrťfinále vyzve domáca Carla Suárezová-Navarrová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies