WTA Madrid Open: Hantuchová v osemfinále podľahla Kanepiovej

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 18:14 • 2 min
WTA Madrid Open: Hantuchová v osemfinále podľahla Kanepiovej

MADRID - Slovenská držiteľka voľnej karty Daniela Hantuchová prehrala vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 4 033 254 USD, antuka vonku) s estónskou tenistkou Kaiou Kanepiovou v ich piatom vzájomnom súboji za 110 minút 3:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

Súperka nadviazala na svoj úspech 6:2, 6:1 z vlaňajšieho januárového finále v austrálskom Brisbane, v štatistike znížila na 2:3.

Tridsaťročná popradská rodáčka Hantuchová, momentálne 71. vo svetovom rebríčku (bola aj na 5. priečke) odolala brejkbalu v šiestom geme, ale v ôsmej hre stratila servis zo zdanlivo upokojujúceho náskoku 40:15. O tri roky mladšia rekonvalescentka Kanepiová (51. v renkingu, vlani v auguste sa nachádzala na 15. priečke), ktorá po operácii pravej achilovky vstúpila do tejto sezóny až v apríli, sa následne odpodávala hladko na 15 a následne unikla premenením piateho brejkbalu na 1:0 v druhej časti. Cez 0:30 sa posunula na 2:0, čoskoro však bolo 2:3 z jej pohľadu.

Robustná Estónka sa vtedy nechala ošetriť v zázemí, na kurt sa vrátila s obviazaným pravým stehnom. Ako podávajúca v šiestej hre mala Kanepiová manko 15:40, ale s touto situáciou si poradila. Vzápätí sama viedla 40:15 na returne. Slovenka síce odvrátila oba brejkbaly (druhý parádnou forhendovou krížnou kontrou v dlhočiznej výmene, v ktorej súperka aj smečovala), ale neskôr nemala odpoveď na doťukávací forhend do otvorenej časti dvorca, keď čelila tretiemu v tomto geme - 3:4* (vtedy prišiel "medical time-out Hantuchovej) a potom aj 3:5. Slovenka sa pri svojom servise ešte udržala v zápase, nedostala však šancu na príjme v desiatej hre - z 0:30 vyrovnala na 30:30, vtedy však poslala return do siete a Estónka si ďalším kvalitným servisom utvorila optimálnu pozíciu na zakončenie. Mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 39:34, zdolaná 18:26.

Stredajšia premožiteľka grandslamovej šampiónky Petry Kvitovej z Česka Hantuchová si odnáša z areálu Caja Mágica 140 bodov do hodnotenia a prémiu 39 000 eur. Kanepiová sa v piatkovom štvrťfinále stretne s ruskou dvojkou "pavúka" mariou Šarapovovou.

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):
Kaia Kanepiová (Est.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:3, 6:4 za 110 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies