WTA Madrid: Kvitová ukončila sériu Williamsovej, je vo finále

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 14:41 • 2 min
WTA Madrid: Kvitová ukončila sériu Williamsovej, je vo finále

MADRID - Počet víťazstiev americkej tenistky Sereny Williamsovej v sérii sa zastavil na čísle 27. O prvú prehru 19-násobnej grandslamovej šampiónky od 22. októbra 2014 sa postarala Češka Petra Kvitová v piatkovom dueli semifinále dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 4 185 405 eur, antuka).

slovakia

left justify in out

Zápas trval 74 minút a Kvitová triumfovala nečakane jasne 6:2, 6:3.

 

Pre českú hráčku ide vôbec o prvý skalp svetovej jednotky po piatich predchádzajúcich neúspešných pokusoch. Tridsaťtriročná mladšia zo sestier Williamsových Serena ťahala druhú najdlhšiu víťaznú šnúru, jej osobným rekordom je 34 triumfov od Miami 2013 do Wimbledonu 2013, kde v osemfinále nestačila na Nemku Sabine Lisickú. "Som rada, že sa mi podarilo vyhrať. Nikdy predtým som ju nezdolala, takže je to pre mňa špeciálna chvíľa," zneli prvé pozápasové slová Kvitovej. "Dnes som bola pomalá, po servise som sa nepohybovala tak dobre, ako by som mala. Nebola som dnes tá stará Serena, to bol hlavný dôvod prehry," dodala S. Williamsová. 

 

Dvojnásobná víťazka Wimbledonu (2011, 2014) Kvitová bude mať šancu na zisk druhej trofeje v tomto roku, z prvej sa tešila v polovici januára v austrálskom Sydney. Vo finále bude čeliť Ruske Svetlane Kuznecovovej, ktorá prekvapivo vyradila krajanku Mariu Šarapovovú za 92 minút 2:6, 4:6. Víťazka zápasu upravila vo vzájomnej bilancii na 5:8, predtým zdolala Šarapovovú v roku 2008 v Indian Wells. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Leningradu Kuznecovová bude mať šancu na triumf na hlavnej profesionálnej úrovni po viac ako roku a pol, keď sa v októbri 2013 radovala na domácom podujatí v Moskve. 

 

Dvojnásobná grandslamová víťazka pri tom nemala v Madride dlho na ružiach ustlané, v predchádzajúcich piatich ročníkoch sa nedostala ďalej ako do tretieho kola. Na turnajoch tohto rangu naposledy triumfovala v roku 2009 v čínskom Pekingu. "Cítim sa veľmi šťastná, bol to ťažký zápas. Hrala som dobre a všetko išlo podľa predstáv," citovala Kuznecovovú oficiálna stránka WTA. 

 

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 4 185 405 eur, antuka): 

 

Dvojhra - semifinále: 
Petra Kvitová (ČR-4) - Serena Williamsová (USA-1) 6:2, 6:3 
Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Maria Šarapovová (Rus.-3) 6:2, 6:4 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies