WTA Madrid: Cibulková vo štvrtok so šancou na postupovú pozíciu v Road

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 11:37 • 2 min
WTA Madrid: Cibulková vo štvrtok so šancou na postupovú pozíciu v Road

MADRID - Ak slovenská tenistka Dominika Cibulková vo štvrtok zvíťazí vo štvrťfinále dvojhry na antuke v Madride nad rumunskou držiteľkou voľnej karty Soranou Cirsteovou, posunie sa v prepočtovom hodnotení z 11. na postupovú 8. pozíciu v bodovaní Road To Singapore v súvislosti s koncosezónnym šampionátom BNP Paribas WTA Finals v Singapure (23. - 30. októbra).

slovakia

left justify in out

Cibulková je v tzv. Race najvyššie postavenou zostávajúcou aktérkou v španielskej metropole. Zatiaľ má 1021 bodov, dostala by sa na 1196 bodov, preskočila by Talianku Robertu Vinciovú, Američanku Sloane Stephensovú a Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Nad ňou by figurovali Nemka Angelique Kerberová, Bieloruska Viktoria Azarenková, Poľka Agnieszka Radwanská, Američanka Serena Williamsová, Španielka Carla Suárezová-Navarrová, Ruska Svetlana Kuznecovová a Britka Johanna Kontová. Prípadný celkový triumf v Caja Mágica by zverenkyňu Mateja Liptáka vyniesol na 5. pozíciu v Road To Singapore. Pravda, poradie sa do konca sezóny môže a bude značne meniť vzhľadom na zostávajúce tri grandslamové turnaje s porciou 2000 bodov pre šampiónku.

Čoskoro 27-ročná Bratislavčanka Cibulková (nar. 6. mája 1989) sa nachádza v nadčasovejšom svetovom rebríčku pre nasadzovanie k 2. máju na 38. priečke, v online prepočte je na 30. mieste, štvrtkový úspech by ju vyniesol na 27. pozíciu, k 9. máju sa môže dostať najvyššie na 22. stupienok. Už od nedele je isté, že sa stane staronovou národnou jednotkou na úkor Karolíny Schmiedlovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies