WTA Madrid: Cibulková otočila proti Cirsteovej a postúpila už do semifinále

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 18:35 • 2 min
WTA Madrid: Cibulková otočila proti Cirsteovej a postúpila už do semifinále

MADRID - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Madride.

slovakia

left justify in out

Medzi elitné kvarteto sa kvalifikovala po trojsetovom víťazstve 4:6, 6:3 a 6:3 nad rovnako nenasadenou Rumunkou Soranou Cirsteovou. V boji o postup do finále sa Cibulková stretne s americkou kvalifikantkou Louise Chiricovou.

 

O osude prvého setu rozhodol tretí gem, v ktorom slovenská hráčka stratila svoje podanie. Naopak, jej súperka sa mohla oprieť o kvalitný servis, pri ktorom ani raz nezaváhala a úvodné dejstvo získala v pomere 6:4. V druhom sete Cibulková trpezlivou hrou vyčkávala na svoju šancu, ktorá prišla v ôsmom geme. Slovenka získala súperkino podanie a následným potvrdením brejku poslala zápas do rozhodujúceho tretieho setu. V ňom už Slovenka naplno ovládla dianie na kurte. Cibulková súperku štyrikrát "brejkla" a hoci sama dvakrát stratila servis, doviedla zápas do víťazného konca. Po 2:07 h premenila hneď prvý mečbal.

 

Cibulková upravila bilanciu s Cirsteovou na 4:1 a v Madride vylepšila svoje doterajšie maximum z roku 2011. Okrem toho má istú prémiu 225.300 eur pred zdanením a 390 bodov do svetového rebríčka WTA. V tomto roku už bola medzi elitným kvartetom v Hobarte, Acapulcu a Katoviciach, kde v apríli získala svoj piaty titul na WTA Tour.

 

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

 

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Sorana Cirsteová (Rum.) 4:6, 6:3, 6:3, Louise Chiricová (USA) - Daria Gavrilovová (Austr.) 7:6 (1), 6:2, Simona Halepová (6-Rum.) - Irina-Camelia Beguová (Rum.) 6:3, 0:6, 6:1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies