WTA Luxemburg: Kučová po 2 rokoch vo veľkej hlavnej súťaži

NETKY.SK • 14 Október 2013, 12:48 • 2 min
WTA Luxemburg: Kučová po 2 rokoch vo veľkej hlavnej súťaži

LUXEMBURG - Slovenská tenistka Kristína Kučová si po viac ako dvoch rokoch zahrá v hlavnej singlovej súťaži na profesionálnom okruhu nad základnou úrovňou ITF.

slovakia

left justify in out

V pondelňajšom zápase finálového 3. kola kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA BGL BNP Paribas Luxembourg Open v Luxemburgu (International, dotácia 235 000 USD, tvrdý povrch v hale) zvíťazila nad takisto nenasadenou Holanďankou Lesley Kerkhoveovou za 88 minút 6:4, 6:3.

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka Kristína Kučová, momentálne 164. v renkingu, už má istotu 17 bodov do hodnotenia a prémie 1452 eur. Ako súperky na 1. kolo hlavnej súťaže pre ňu prichádzajú do úvahy Taiwančanka Chsieh Su-wej, Francúzka Kristina Mladenovicová, Talianka Karin Knappová a Belgičanka Kirsten Flipkensová. 

Oba základné údery obojručne hrajúca mladšia zo sestier Kučových naposledy bola v "main draw" turnaja WTA v júli 2011 v azerbajdžanskom Baku a prebojovala sa do osemfinálového 2. kola, v ktorom nestačila na Rusku Veru Zvonarevovú (0:6, 0:3 a skreč). 

Víťazka súťaže junioriek na newyorských grandslamových US Open "Kika" Kučová dosiaľ najvyššie bola na 103. priečke v seniorskom svetovom rebríčku WTA, vlani končila sezónu na 287. pozícii. 

Dvojhra - kvalifikácia - 3. kolo (finále): 
Kristína Kučová (SR) - Lesley Kerkhoveová (Hol.) 6:4, 6:3 za 88 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona