WTA Linz: Slovenská tenistka Cibulková musí zabodovať, ak chce miestenku na WTA v Singapure

NETKY.SK • 11 Október 2016, 17:09 • 2 min
WTA Linz: Slovenská tenistka Cibulková musí zabodovať, ak chce miestenku na WTA v Singapure

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková pred svojím stredajším vstupom do podujatia WTA International Generali Ladies na tvrdom povrchu v hale v rakúskom Linzi online figuruje na 9. pozícii - prvej nepostupovej - v bodovaní Road v súvislosti s koncosezónnym výberovým šampionátom WTA Finals, ktorý sa uskutoční 23. - 30. októbra v Singapure.

slovakia

left justify in out

Cibulková začne proti Švajčiarke so slovenskými koreňmi a lepším renkingovým rekordom Belinde Bencicovej (7., resp. 8. miesto) s vedomím, že tri z jej piatich rivaliek v boji o zostávajúce tri miestenky uspeli v pondelok či v utorok v 1. kole na svojich tohtotýždňových podujatiach - Britka Johanna Kontová (aktuálne 8. v Road) v Hongkongu, Španielka Carla Suárezová-Navarrová (10.) v spomenutom Linzi a Ruska Svetlana Kuznecovová (11.) v čínskom Tchien-ťine.


V stredu sa rovnako ako Cibulková predstavia v 1. kole v Linzi Španielka Garbine Muguruzová-Blancová (6.) a Američanka Madison Keysová (7.). Z predmetnej šestice síce majú na budúci týždeň turnajový program len Cibulková a Suárezová-Navarrová (zhodne Moskva), ale do úvahy ešte prichádzajú voľné karty v ruskej metropole aj Luxembourgu pre ďalšie uchádzačky o Singapur.


Už v tejto chvíli je isté, že Cibulková do konca týždňa nemôže klesnúť pod terajšie 9. miesto v Road. Ak by napokon nepostúpila na WTA Finals, mala by nárok hrať 1. - 6. novembra na tzv. malých MS WTA pod názvom Elite Trophy v čínskom Ču-chaji.


Istotu práva štartu medzi elitou už majú Nemka Angelique Kerberová, Američanka Serena Williamsová, Rumunka Simona Halepová, Poľka Agnieszka Radwanská a Češka Karolína Plíšková. Dosiaľ poslednou Slovenkou na MS WTA bola Daniela Hantuchová v roku 2007 v Madride.

Tenistky na 6. - 11. pozícii v bodovaní Road k 11. októbru vrátane:


6. Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 3678 b., bude hrať v Linzi (1. kolo v stredu)
7. Madison Keysová (USA) 3528, bude hrať v Linzi (1. kolo v stredu)
8. Johanna Kontová (V. Brit.) 3455, hrá v Hongkongu (už postúpila do osemfinále)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
9. Dominika Cibulková (SR) 3445, bude hrať v Linzi (1. kolo v stredu) a Moskve
10. Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) 3091, hrá v Linzi (už postúpila do osemfinále) a bude hrať v Moskve
11. Svetlana Kuznecovová (Rus.) 3000, hrá v Tchien-ťine (už postúpila do osemfinále)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies