WTA Linz: Husárová zo 4 mečbalov prehrala v semifinále štvorhry

NETKY.SK • 11 Október 2013, 16:06 • 2 min
WTA Linz: Husárová zo 4 mečbalov prehrala v semifinále štvorhry

LINZ - Slovenská tenistka Janette Husárová a Češka Renata Voráčová nasadené ako tretie prehrali v piatkovom semifinále štvorhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 235 000 USD, tvrdý povrch v hale) s jednotkami "pavúka", Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou a Poľkou Alicjou Rosolskou, za 84 minút veľmi tesne 4:6, 6:2, 14:16 (zápasový tajbrejk). Nezužitkovali 4 jednotlivé mečbaly.

slovakia

left justify in out

Zdolaným sa napokon naplno a značne frustrujúco vypomstilo, že v úvodnom sete premrhali náskok 4:0. Navyše, za stavu 4:4 nezužitkovali na príjme náskok 40:0, čiže 4 brejkbaly za sebou vrátane skóre "no ad" (okamžite rozhodujúca loptička). Následne prišli o vlastný servis - 4:6. V druhom dejstve Husárová s Voráčovou unikli na 2:0, pridali brejkovú "poistku" v piatom geme (4:1) a už si vynútili tzv. supertajbrejk. V ňom síce pustili súperky z 5:1 na 5:5, ale potom odskočili na nádejných 8:5. Čoskoro však bolo 8:8 a nasledovala dramatická koncovka, v ktorej Dabrowská s Rosolskou premenili svoju druhú šancu.

Tridsaťdeväťročná niekdajšia trojka príslušného svetového rebríčka Husárová, teraz 47. v počítačovom poradí, má na konte 25 deblových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne. Naposledy sa radovala vlani 5. mája na antuke v Budapešti po boku krajanky Magdalény Rybárikovej. Finále si naposledy zahrala 4. augusta 2013, keď spolu s Čchan Chao-čching z Taiwanu prehrali v kalifornskom Carlsbade s Američankami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou 4:6, 1:6.

Bratislavčanka Husárová je majsterka sveta vo štvorhre zo sezóny 2002 (s Ruskou Jelenou Dementievovou) a spoludržiteľka Pohára federácie 2002.

Štvorhra - semifinále:
Gabriela Dabrowská, Alicja Rosolská (Kan./Poľ.-1) - Janette Husárová, Renata Voráčová (SR/ČR-3) 6:4, 2:6, 16:14 (zápasový tajbrejk) za 84 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies