WTA Linz: Cibulkovej nevydarený návrat

NETKY.SK • 8 Október 2014, 16:54 • 2 min
WTA Linz: Cibulkovej nevydarený návrat

LINZ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako tretia prehrala v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA International Generali Ladies v rakúskom Linzi (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Deco-Turf v hale) s kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou za 134 minút 6:2, 3:6, 4:6. Dvadsaťročná Nemka, 94. v renkingu, v 2. kole kvalifikácie premohla Kristínu Kučovú.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka Cibulková (12.) súťažne hrala prvý raz od zranenia ľavej achilovky, ktoré utrpela 22. septembra v čínskom Wu-chane. Minulý týždeň nútene absentovala v Pekingu a prišla tým o šancu kvalifikovať sa na koncosezónny výberový šampionát v Singapure (20. - 26. októbra). 

Cibulková v stredu v rozhodujúcom sete utrpela brejk na 1:2. Na príjme vo štvrtom geme nezužitkovala dve jednotlivé šance na okamžitú odpoveď. Navyše, sama prišla o servis aj na 2:5. Potom síce - aj cez dva mečbaly za sebou na returne - znížila na 3:5 a následne dala na 4:5, Nemka však suverénne zvládla opravný pokus dopodávať sa k postupu. Unikla na 40:0 a premenila svoj dovedna štvrtý mečbal. 

 

"V prvom rade som sem cestovala s tým, aby noha vydržala, čo aj platí a z toho som šťastná. Na to, že som po 10-dňovej pauze začala predvčerom, mi to dnes išlo, bol to dobrý zápas. Začala som výborne a ešte aj na začiatku druhého setu som mala šance. Asi som v tej fáze mala zahrať trochu pokojnejšie. Celkovo mi predsa len chýbal rytmus a zápasová prax. Nebola som dostatočne agresívna a nechodila som si po údery tak, ako som mala. Škoda, tento turnaj mám veľmi rada. Včera sme prišli a dnes už odchádzame... Teraz sa chcem dobre pripraviť na turnaj v Moskve, kam plánujem odcestovať v sobotu. Požiadam o začiatok v utorok. Rátam aj so šampionátom v Sofii," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA. 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková napriek sľubnému začiatku teda napokon nedotvorila črtajúce sa štvrtkové osemfinálové derby s 21-ročnou Janou Čepelovou (51.). Košičanka vedie nad Friedsamovou 3:1, ale ťahala za kratší koniec v dosiaľ poslednej konfrontácii v septembri v semifinále na challengeri WTA v čínskom Šu-čou (4:6, 3:6). 

 

V tejto sekcii "pavúka" je aj Karolína Schmiedlová, medzi najlepšími šestnástimi bude v stredu čeliť Švajčiarke Stefanie Vögeleovej. V utorok v hornej polovici žrebu postúpila do osemfinále Magdaléna Rybáriková. Z dolnej polovice v stredu pre zranenie ľavého boku ubudla dvojka turnaja a jeho víťazka zo sezón 2008 a 2010, Srbka Ana Ivanovičová. 

 

Finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková hrala v Linzi piaty raz. V roku 2011 sa dostala do finále, nestačila v ňom na Češku Petru Kvitovú (4:6, 1:6). Vlani vo štvrťfinále podľahla spomenutej Ivanovičovej (2:6, 4:6). 

Dvojhra - 1. kolo: 
Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Dominika Cibulková (SR-3) 2:6, 6:3, 6:4 za 134 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies