WTA Linz: Cibulková získala siedmy titul a postúpila na majstrovská sveta

NETKY.SK • 17 Október 2016, 07:10 • 2 min
WTA Linz: Cibulková získala siedmy titul a postúpila na majstrovská sveta

LINZ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková triumfovala na turnaji v rakúskom Linzi a prvýkrát v kariére sa prebojovala na MS WTA Tour v Singapure (23. - 30. októbra).

slovakia

left justify in out

Vo finále dvojhry zdolala ako nasadená dvojka Švajčiarku Viktoriju Golubicovú 6:3, 7:5 a získala siedmy titul na okruhu WTA, už tretí v tomto roku. V apríli nenašla premožiteľku v poľských Katoviciach, v júni na tráve v anglickom Eastbourne.

V počte cenných trofejí sa vyrovnala kolegyni zo slovenského fedcupového tímu Daniele Hantuchovej, ktorá zvíťazila v Linzi v roku 2007 a vďaka tomuto triumfu sa kvalifikovala na šampionát WTA do Madridu. Odvtedy Slovensko medzi osemčlennou "smotánkou" nemalo svoje zastúpenie. Cibulková sa po semifinálovom víťazstve nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou dostala v tohtosezónnom hodnotení na poslednú ôsmu postupovú priečku pred Britku Johannu Kontovú, z ktorej ju už nikto nemôže zosadiť. Kontová, ktorá pre problémy s brušným svalstvom nenastúpila na 2. kolo v Hongkongu, totiž na budúci týždeň neštartuje v Moskve ani v Luxemburgu. Pred Suarezovou Navarrovou i Ruskou Svetlanou Kuznecovovou má Cibulková už nedostihnuteľný náskok. Vďaka zisku titulu v Linzi zinkasuje prémiu 34.677 eur pred zdanením a do rebríčka WTA si pripíše 280 bodov. V jeho novom vydaní sa vráti na ôsme miesto.

Cibulková mala v druhom geme finálového duelu dva brejkbaly. Golubicová ich však odvrátila a v ďalších minútach predviedla plejádu bekhendových winnerov. V koncovke setu sa však presadila favorizovaná slovenská jednotka. Za stavu 4:3 po víťaznom forhendovom longlajne do protipohybu prelomila súperkino podanie a následne potvrdila brejk. Na začiatku druhého dejstva Cibulková vďaka brejku v treťom geme odskočila Golubicovej na 3:1. Švajčiarka nezložila zbrane, otočila na 4:3 a za stavu 5:4 mala pri podaní Cibulkovej štyri setbaly. Slovenka ich však odvrátila, v ďalšom geme súperku brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca.

V rozhovore pre TASR Cibulková priznala, že si stále ešte naplno neuvedomuje, aké veľké úspechy dosiahla v tejto sezóne. "Musím sa uštipnúť, či je to všetko naozaj pravda. Do Linzu som išla pod veľkým tlakom, no zvládla som všetky zápasy bez straty setu, čo mi dáva strašne veľa sebavedomia a ako hráčku ma to posúva niekam inam. Dnešné finálové víťazstvo si veľmi cením. Aj keď som bola favoritka, súperka podala veľmi dobrý výkon, určite bude stúpať v rebríčku. Videla som pár videí, no nikdy som proti nej nehrala. Bola nepríjemná, raz to slajzovala, potom zasa vypaľovala alebo zahrala kopec. Ja som však bola mentálne veľmi silná, čo sa prejavilo aj v závere druhého dejstva, keď mala Golubicová štyri setbaly. Postupne som našla správny rytmus na returne. Je to jeden z najkrajších dní v mojej tenisovej kariére."

Miestenka na šampionát WTA je pre ňu pekný bonus. "Veľmi si vážim, že sa mi podarilo prebojovať medzi osem najlepších na svete, je to odmena za celú sezónu. Teraz cítim, v čom je rozdiel medzi top hráčkami a tými ďalšími. V minulosti sa mi podarilo uhrať jeden-dva brutálne výsledky v roku, no potom prišli prehry v 1. či 2. kole. Najlepšie hráčky oddeľujú od ostatných konštantné výkony počas celej sezóny. Ja som ich v tomto roku predvádzala. Postup do Singapuru bol tvrdo vybojovaný a vydretý, ale zaslúžený. Veľkú zásluhu ma na ňom celý môj tím. Po postupe do Singapuru som sa rozhodla odhlásiť z turnaja v Moskve. Do Ázie odlietame v stredu."

ženy - dvojhra - finále:

Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) - Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:3, 7:5
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies