WTA Linz: Cibulková hladko do štvrťfinále proti Ivanovičovej

NETKY.SK • 10 Október 2013, 15:30 • 2 min
WTA Linz: Cibulková hladko do štvrťfinále proti Ivanovičovej

LINZ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako siedma zvíťazila vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 235 000 USD, tvrdý povrch v hale) nad 22-ročnou poľskou kvalifikantkou Katarzynou Piterovou, 158. v renkingu, za 53 minút suverénne 6:0, 6:1. Napokon jediný gem prehrala v úvode druhej časti pri vlastnom podaní.

slovakia

left justify in out

"Som rada, že po náročnom vstupe do turnaja proti Annike Beckovej mi takto dobre vyšiel druhý krok. Hrala som rýchlo a tvrdo, počínala som si agresívne, chodila som si po údery. Podarilo sa mi zachovať si rytmus aj koncentráciu počas celého zápasu," povedala Cibulková v interview ešte na kurte.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková nastúpi v piatkovom štvrťfinále proti niekdajšej líderke svetového rebríčka Ane Ivanovičovej zo Srbska. Nad 25-ročnou hrdinkou parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2008 vedie v bilancii zo vzájomných súbojov 2:1, v júli na tvrdom povrchu v kalifornskom Carlsbade prehrala 6:4, 3:6, 2:6.

Držiteľka troch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková naposledy bola vo štvrťfinále začiatkom augusta v kanadskom Toronte. Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková už má v TipsArene istotu 4435 eur a 70 bodov do svetového počítačového poradia, v ktorom figuruje na 23. mieste. Ivanovičová je 16. v hodnotení a v Linzi trojka "pavúka".

"Už máme za sebou nejaké tie vzájomné duely. Každý z nich bol ťažký, Ana je skvelá bojovníčka. Teším sa na piatok a dúfam, že to bude veľmi dobrý tenis," skonštatovala Cibulková.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR-7) - Katarzyna Piterová (Poľ.) 6:0, 6:1 za 53 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies