WTA Linz: Cibulková cez Bencicovú do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:29 • 2 min
WTA Linz: Cibulková cez Bencicovú do osemfinále dvojhry

LINZ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zvíťazila nad Švajčiarkou Belindou Bencicovou za 70 minút až nečakane hladko 6:1, 6:2 v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA International Generali Ladies v rakúskom Linzi (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Deco-Turf v hale).

slovakia

left justify in out

Bol to ich prvý vzájomný duel, obe sa v TipsArene predstavili na základe voľnej karty. Zhodou okolností práve v tento deň vyvstalo, že 19-ročná slovenskými koreňmi disponujúca niekdajšia sedmička singlového renkingu Bencicová (41.) a nedávna osmička hodnotenia Cibulková (10.) budú proti sebe hrať v utorok 15. novembra o 18.00 h v Aegon aréne NTC v Bratislave na 9. ročníku exhibičnej megašou Tennis Champions.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková bude vo štvrtok v osemfinále čeliť 22-ročnej Nemke Annike Beckovej (53.), ktorú pred troma rokmi práve v Linzi prekonala v 1. kole 3:6, 6:2, 6:1. Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková bola v tomto dejisku vo finále ročníka 2011, nestačila v ňom na Češku Petru Kvitovú (4:6, 1:6). V Linzi debutovala už pred ôsmimi rokmi, hrá v ňom šiesty raz.

Finalistka melbournských grandslamových Australian Open 2014 Cibulková sa v záverečnom štádiu sezóny usiluje o prienik nad čiaru výberového šampionátu WTA Finals (23. - 30. októbra v Singapure) pre osem najlepších singlistiek aj deblových párov. V bodovaní Road figuruje na deviatej priečke ako prvá pod čiarou. Okrem Linzu môže zlepšiť svoje postavenie aj budúci týždeň na ešte významnejšom podujatí v Moskve.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-2) - Belinda Bencicová (Švaj.) 6:1, 6:2 za 70 minút

Tenistky na 6. - 11. pozícii v bodovaní Road v okamihu Cibulkovej stredajšieho víťazstva (prvých päť už má istú miestenku na šampionát WTA Finals):
6. Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 3678 b., bude hrať v Linzi (1. kolo v stredu)
7. Madison Keysová (USA) 3557, hrá v Linzi (už postúpila do osemfinále)
8. Johanna Kontová (V. Brit.) 3455, hrá v Hongkongu (už postúpila do osemfinále)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
9. Dominika Cibulková (SR) 3445, hrá v Linzi (už postúpila do osemfinále) a bude hrať v Moskve
10. Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) 3091, hrá v Linzi (už postúpila do osemfinále) a bude hrať v Moskve
11. Svetlana Kuznecovová (Rus.) 3030, hrá v Tchien-ťine (už postúpila do štvrťfinále)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies