WTA Kuala Lumpur: Kučová už do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 10:10 • 2 min
WTA Kuala Lumpur: Kučová už do štvrťfinále dvojhry

KUALA LUMPUR - Slovenská tenistka Kristína Kučová postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International v malajzijskom Kuala Lumpure. V stredajšom osemfinálovom zápase zdolala za 111 minút 6:1, 3:6, 6:3 sedmičku "pavúka" Chsieh Su-wej z Taiwanu, ktorá v pondelok premohla inú Slovenku Janu Čepelovú dva razy 6:4.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka K. Kučová, 139. vo svetovom rebríčku, vrátila 30-ročnej súperke (69.) prehru z jediného doterajšieho vzájomného súboja z "hardu" pod strechou v Luxemburgu. Mladšia zo sestier Kučových nadviazala na svoj pondelňajší premiérový zápasový úspech v "main draw" na hlavnej profesionálnej úrovni od vlaňajšieho 6. apríla. Vo štvrťfnále ju čaká víťazka duelu japonskej kvalifikantky Risy Ozakiovej s ukrajinskou dvojkou turnaja Elinou Svitolinovou.


Víťazka súťaže junioriek z newyorských grandslamových US Open 2007 "Kika" Kučová dosiaľ najvyššie bola na 103. priečke v seniorskom renkingu už k 3. augustu 2009. Aktuálne má istotu 60 bodov a prémie 6175 USD brutto. Nad čiaru v Kuala Lumpure sa zmestila ako posledná z aktérok bez voľnej karty či kvalifikačnej skúsenosti.

Výsledok stredajšieho stretnutia osemfinálového 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA International BMW Malaysian Open v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Deco Turf):

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Kristína Kučová (SR) - Chsieh Su-wej (Taiw.-7) 6:1, 3:6, 6:3 za 111 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies