WTA Kuala Lumpur: Cibulková suverénne do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 14:03 • 2 min
WTA Kuala Lumpur: Cibulková suverénne do osemfinále dvojhry

KUALA LUMPUR - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako prvá zvíťazila v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA International BMW Malaysian Open v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku) nad 27-ročnou tureckou kvalifikantkou Pemrou Özgenovou, 216. v počítačovom poradí, za 62 minút bez vážnejších problémov 6:1, 6:3.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka si vo štvrtok v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s Taiwančankou Chsieh Su-wej (126.), v prípade postupu do štvrťfinále by ju čakala Kazaška Zarina Dijasová (93.), šestka "pavúka". Cibulková už má istotu prémie 3400 dolárov a 30 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 10. priečke. 

 

"Dnešná výhra ma veľmi teší, lebo podmienky nie sú ľahké, ale čo je ľahké, že?" uviedla Cibulková prostredníctvom Facebooku. 

 

Tenisová asociácie žien (WTA) pripomenula, že dve z ostatných troch hráčok, ktoré sa premiérovo v kariére posunuli do Top 10 - Talianka Sara Erraniová a Rumunka Simona Halepová - prehrali svoj vstupný zápas po dosiahnutí tohto renkingového míľnika. Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Cibulková sa vyhla takémuto osudu. 

 

Ak finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková uspeje v 2. kole v Kuala Lumpure, prostredníctvom 22. tohtoročného zápasového úspechu sa posunie na prvú priečku v príslušnom poradí pred Číňanku Na Li a Poľku Agnieszku Radwanskú. 

 

Dvojhra - 1. kolo: 
Dominika Cibulková (SR-1) - Pemra Özgenová (Tur.) 6:1, 6:3 za 62 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona