WTA Katovice: Schmiedlová sa prehnala cez Cornetovú do semifinále

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 14:52 • 2 min
WTA Katovice: Schmiedlová sa prehnala cez Cornetovú do semifinále

KATOVICE 10. apríla (SITA) - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako ôsma zvíťazila v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by Play It v hale) nad druhou najväčšou favoritkou podujatia Alizé Cornetovou z Francúzska za 62 minút 6:2, 6:0.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročná Košičanka Karolína Schmiedlová upravila v celkovej bilancii zo vzájomných duelov s 25-ročnou Cornetovou, 24. v renkingu, na 2:1 a revanšovala sa za vlaňajšie 1. kolo Wimbledonu. Cornetovú zdolala v Katoviciach už druhý raz, ale predvlani to bolo na antuke. Teraz si prvý raz zmeraili sily na harde. 

Zverenkyňa Milana Martinca "Kajka" Schmiedlová bude v sobotňajšom semifinále čeliť víťazke čisto belgického súboja Kirsten Flipkensová - Alison van Uytvancková. 

 

Finalistka februárového rovnako významného turnaja v Riu de Janeiro Schmiedlová už má istotu prémie 11 300 USD brutto a 110 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na 67. pozícii. Dosiaľ najvyššie sa nachádzala na 55. mieste, teraz si v okamihu premenenia mečbalu v neoficiálnej prepočtovej verzii svetového rebríčka vyrovnala osobné maximum. 

 

Forma staršej zo sestier Schmiedlových je solídnym prísľubom pred budúcotýždňovým bratislavským fedcupovým stretnutím SR - Švédsko v play-off o II. svetovú skupinu ročníka 2016. 

 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Karolína Schmiedlová (SR-8) - Alizé Cornetová (Fr.-2) 6:2, 6:0 za 62 minút 

 

Zostávajúci štvrťfinálový program: 
Kirsten Flipkensová (Belg.-7) - Alison van Uytvancková (Belg.) 
Camila Giorgiová (Tal.-3) - Jelizaveta Kuličkovová (Rus.) 
Agnieszka Radwanská (Poľ.-1) - Klára Koukalová (ČR) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies