WTA Katovice: Schmiedlová postúpila do finále dvojhry

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 18:33 • 2 min
WTA Katovice: Schmiedlová postúpila do finále dvojhry

KATOVICE - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do svojho druhého finále na okruhu WTA.

slovakia

left justify in out

V semifinále halového podujatia v poľských Katoviciach si ako nasadená osmička poradila s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou za 75 minút hladko v dvoch setoch 6:4, 6:1. V nedeľu bude bojovať o svoj premiérový titul na WTA Tour proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou domácou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou a Taliankou Camilou Giorgiovou.

 

Vo februári bola Schmiedlová vo finále na antuke v brazílskom Riu de Janeiru, v ktorom nestačila na taliansku jednotku Saru Erraniovú. V Katoviciach bude mať šancu stať sa po Radke Zrubákovej, Karine Habšudovej-Cílekovej, Henriete Nagyovej, Daniele Hantuchovej, Martine Suchej, Magdaléne Rybárikovej a Dominike Cibulkovej ôsmou Slovenkou so singlovým titulom na okruhu WTA. V Poľsku má už istú prémiu 21.400 eur a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní poskočí zo 67. na 49. miesto, čo bude jej nové kariérne maximum, v prípade zisku cennej trofeje sa posunie ešte vyššie.

 

Schmiedlová mala hneď v úvodnom geme duelu s Van Uytvanckovou k dispozícii dva brejkbaly. Nevyužila ich, za stavu 2:2 však prelomlia súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 4:2, ktorý pretavila v zisk prvého setu. Zverenka trénera Milana Martinca rovnako ako vo štvrťfinále proti obhajkyni titulu Francúzke Alize Cornetovej ťažila z kvalitného bekhendu, bola istejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary. V druhom dejstve úplne ovládla centrálny dvorec, po dvoch brejkoch odskočila súperke na 5:0 a v siedmom geme premenila po dvojchybe súperky hneď prvý mečbal. Vzájomnú bilanciu s Van Uytvanckovou upravila na 2:0, aj v Riu nad ňou zvíťazila suverénne v dvoch setoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies