WTA Katovice: Kučovú zastavila Cornetová

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 15:16 • 2 min
WTA Katovice: Kučovú zastavila Cornetová

KATOVICE - V osemfinálovom druhom kole hlavnej súťaže sa zastavilo víťazné ťaženie slovenskej tenistky Kristíny Kučovej na turnaji WTA International BNP Paribas Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by Play It v hale).

slovakia

left justify in out

Podľahla v ňom 3:6, 6:4, 3:6 štvrtej nasadenej Alizé Cornetovej z Francúzska, ale kožu nepredala lacno. Prvý súboj týchto dvoch hráčok na okruhu a zároveň duel juniorských grandslamových šampiónok z roku 2007 (Cornetová Roland Garros, Kučová US Open) trval 155 minút. Z Katovíc si 23-ročná Bratislavčanka odvezie prémiu 3310 USD brutto a k tomu 48 bodov do svetového rebríčka (vrátane kvalifikácie), v ktorom figuruje na 146. priečke.

 

Kristína Kučová si účasť v "main draw" v Katoviciach vybojovala v kvalifikácii. Napokon nebola ďaleko od svojho prvého štvrťfinále na úrovni WTA v kariére. Hrdinka singlovej súťaže dievčat z newyorských grandslamových US Open 2007 Kristína Kučová si v hlavnej súťaži na úrovni Tenisovej asociácie žien (WTA) naposledy - ako kvalifikantka - zahrala vlani v októbri v Luxemburgu a v 1. kole nestačila na Taiwančanku Chsieh Su-wej. 

 

Oba základné údery obojručne hrajúca mladšia zo sestier Kučových do utorka naposledy dosiahla zápasový úspech v hlavnej súťaži turnaja WTA v júli 2011 v azerbajdžanskom Baku, kde sa prebojovala do osemfinálového 2. kola, v ktorom nestačila na Rusku Veru Zvonarevovú (0:6, 0:3 a skreč). 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Alizé Cornetová (Fr.-4) - Kristína Kučová (SR) 6:3, 4:6, 6:3 za 155 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies