WTA Katovice: Karolína Schmiedlová do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 16:09 • 2 min
WTA Katovice: Karolína Schmiedlová do štvrťfinále dvojhry

KATOVICE - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako ôsma zvíťazila vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by Play It v hale) nad Češkou Kateřinou Siniakovou za 123 minút 6:1, 3:6, 6:3.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročná Košičanka Karolína Schmiedlová upravila v celkovej bilancii zo vzájomných duelov s 18-ročnou Siniakovou, 77. v renkingu, na 3:1 vrátane úspechu zo štvrťfinále súťaže junioriek na parížskom grandslamovom Roland Garros 2012. Nadviazala na vlaňajší májový triumf 6:3, 6:1 zo štvrťfinále podujatia ITF Empire Slovak Open v Trnave, na ktorom napokon získala titul. 

 

"Bolo to ťažké, s čím som na základe našich predchádzajúcich súbojov aj rátala. Je to nepríjemná hráčka, veľmi dobre sa hýbe a všetko vráti. Sama som si to trochu pokazila, keď som viedla 6:1, 2:0 a pár chybami som súperku dostala do zápasu. Napokon som to našťastie zvládla," povedala Karolína Schmiedlová pre web TenisovySvet.sk. 

 

Zverenkyňa Milana Martinca "Kajka" Schmiedlová bude v piatkovom štvrťfinále čeliť 25-ročnej francúzskej dvojke "pavúka" Alizé Cornetovej (24., bola už aj na 11. priečke), proti ktorej stojí 1:1. Zvíťazila predvlani práve v Katoviciach, ale na antuke, rivalka sa revanšovala minulý rok v 1. kole Wimbledonu. Premiérovo si teda zmerajú sily na "harde". 

 

Finalistka februárového rovnako významného turnaja v Riu de Janeiro Schmiedlová už má istotu prémie 5900 USD brutto a 60 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na 67. pozícii. Dosiaľ najvyššie sa nachádzala na 55. mieste, teraz sa v okamihu premenenia mečbalu posunula v neoficiálnej prepočtovej verzii svetového rebríčka na 59. post. 

 

Forma staršej zo sestier Schmiedlových je solídnym prísľubom pred budúcotýždňovým bratislavským fedcupovým stretnutím SR - Švédsko v play-off o II. svetovú skupinu ročníka 2016. 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Karolína Schmiedlová (SR-8) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:1, 3:6, 6:3 za 123 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies