WTA Katovice: Cibulková postúpila do finále

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 08:58 • 2 min
WTA Katovice: Cibulková postúpila do finále

KATOVICE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v poľských Katoviciach. V semifinále si ako nasadená osmička poradila s Francúzkou Pauline Parmentierovou 7:5, 6:0. V dueli o piaty titul na WTA Tour nastúpi v nedeľu o 16.00 proti Talianke Camile Giorgiovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:2.

slovakia

left justify in out

Cibulková môže nadviazať na vlaňajší triumf krajanky a kolegyne zo slovenského fedcupového tímu Anny Karolíny Schmiedlovej. V tomto roku bola vo finále aj v mexickom Acapulcu, v rozhodujúcom súboji však prehrala po trojsetovom boji s Američankou Sloane Stephensovou. V Katoviciach má už istú prémiu 21.400 dolárov pred zdanením a 180 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulková bola v úvode zápasu aktívnejšia, tlačila súperku do defenzívy a vďaka brejku v šiestom geme si vybudovala náskok 5:2. Parmentierová v ďalších minútach vyrovnala na 5:5 a v jedenástej hre viedla pri podaní Cibulkovwj 40:0. Slovenka však vyrovnala na zhodu, podržala si servis a po brejku v dvanástom geme získala prvý set vo svoj prospech.

V druhom dejstve vďaka agresívnej hre s množstvom víťazných úderov najmä z forhendu úplne ovládla dvorec v hale Spodek. Po dvoch brejkóch odskočila Parmentierovej na 4:0 a napokon jej uštedrila "kanára". Vzájomnú bilanciu s Francúzkou upravila na 4:1 a "pomstila" Schmiedlovú, ktorá s ňou v 1. kole uhrala iba dva gemy.

Cibulková bola po zápase spokojná s predvedeným výkonom a tvrdila, že už dlho nehrala tak dobre, ako v druhom sete proti Parmentierovej. "Druhé tohtoročné finále je pre mňa pozitívnou injekciou a impulzom po dvoch tesných prehrách s Agnieszkou Radwaňskou a Garbine Muguruzovou Blancovou v Amerike. V oboch zápasoch som hrala dobre, no ani jeden som nedotiahla do víťazného konca, čo bolo pre mňa dosť frustrujúce. V Katoviciach som mala zo začiatku trochu problémy zvyknúť si na tajming, no dnes to bolo z mojej strany výborné. Bola som mentálne silná, hrala som dobre takticky," povedala pre TASR slovenská dvojka.

Kľúčový bol gem za stavu 5:5 a 0:40 v prvom sete. "Dôležité bolo, že som si udržala chladnú hlavu. Vydarená koncovka prvého setu ma správne naštartovala. Ani si nepamätám, kedy som naposledy takto dobre dohrala zápas, s takou agresivitou a dominanciou ako v roku 2014, keď som dosiahla najväčšie úspechy. Dodáva mi to energiu, že som na dobrej ceste. Dnes mi maximálne fungoval forhend a výborne som returnovala, dvakrát som jej tam zabila podanie s rýchlosťou 180 km/h," dodala Cibulková. Proti Giorgiovej očakáva náročný zápas. "Je to nepríjemná hráčka. Ja sa snažím hrať rýchlo, no ona ešte rýchlejšie, vypaľuje to z každej pozície. Verím však, že s trénerom vymyslíme na ňu účinnú taktiku."

dvojhra - semifinále:
Dominika CIBULKOVÁ (8-SR) - Pauline Parmentierová (Fr.) 7:5, 6:0
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona