WTA inštruovala hráčky, ako reagovať na otázky o Šarapovovej

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 16:12 • 2 min
WTA inštruovala hráčky, ako reagovať na otázky o Šarapovovej

INDIAN WELLS - Tenisová asociácia žien (WTA) neponechala nič na náhodu a prípadný individuálny názor: počas turnaja v kalifornskom Indian Wells inštruovala hráčky, ako majú reagovať na predpokladateľný záujem médií v súvislosti s čerstvou dopingovou kauzou Rusky Marie Šarapovovej. Obsah prípisu zverejnil web Sports Illustrated. Neuviedol, akou cestou sa k dokumentu dostal.

slovakia

left justify in out

"Dôležité je, že tenisový antidopingový program (TADP) sa riadi štandardizovanými postupmi. WTA bude podporovať rozhodnutia, ktoré z týchto procedúr vyvstanú," znie vzorová odpoveď na otázku, či Šarapovovú majú potrestať. "Každá hráčka dostala od WTA aj ITF zoznam zakázaných látok na rok 2016. Zodpovednosťou všetkých tenistiek je poznať pravidlá," radí manuál, ako reagovať na prezvedanie, či Mariin nález bol prekvapením.

"Nie som pripravená špekulovať o budúcnosti. Myslím si, že je podstatné završovať procedúry TADP a vynášať verdikty," načim odbiť pomkýnanie k teoretizovaniu, akou ranou pre ženský okruh by bolo, ak by Šarapovová z neho ubudla. Háklivou témou je aj prípadný "balík" úvah o dopingu a stávkových aférach: "Prvoradá je integrita nášho športu. Je dôležité robiť správne veci a dodržiavať pravidlá. Myslím si, že budúcnosť tenisu je veľmi svetlá, odvetvie zostáva celosvetovo mimoriadne populárne. Podľa mňa Maria urobila správnu vec, keď sama informovala verejnosť, teraz však treba dať priestor TADP na zavŕšenie príslušných procedúr. Máme komplexný program a som si istá, že výsledky budú vyjadrením toho, čo je vhodné."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies