WTA Indian Wells: Rybáriková si natiahla sval a s Azarenkovou nezískala ani gem

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 07:52 • 2 min
WTA Indian Wells: Rybáriková si natiahla sval a s Azarenkovou nezískala ani gem

INDIAN WELLS - Slovenská tenistka Madgaléna Rybáriková sa na prestížnom turnaji WTA v americkom Indian Wells medzi elitné kvarteto nedostala. Vo štvrťfinále nezískala v súboji s trinástou nasadenou Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou ani hru a prehrala hladko v dvoch setoch 0:6 a 0:6. Zápas trval iba 67 minút, po prvom sete slovenskej tenistke ošetrovali nohu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná Rybáriková už postupom medzi osmičku najlepších dosiahla svoj najvýraznejší úspech na turnajoch kategórie WTA Premier Mandatory, ktoré sú hierarchicky hneď za grandslamovými podujatiami. Za štvrťfinálovú účasť si odniesla prémiu 128.215 amerických dolárov a 215 bodov do rebríčka WTA. V ňom sa posunie výrazne vpred, podľa predbežných prepočtov na 71. priečku. Polepší si tak aj v boji o účasť na OH v Rio de Janeiro. Tam sa dostane 56 najlepších hráčok rankingu k 6. júnu 2016, maximálne štyri z jednej krajiny.

 

Rybáriková (aktuálne 97. na svete) bola najnižšie postavenou účastníčkou štvrťfinále Indian Wells od roku 2012. Na ceste doň zdolala dve tenistky z top desiatky na svete - Švajčiarku Belindu Bencicovú i Talianku Robertu Vinciovú. Nad o rok mladšou svetovou pätnástkou Azarenkovou ale nevyhrala ani do tretice a nezískala s ňou doteraz stále ani set. Predtým jej podľahla aj vo Wimbledone 2011 a v Cincinnati 2013. Zverenka trénera Petra Hubera sa do štvrťfinále niektorého z turnajov WTA dostala prvýkrát od vlaňajšieho podujatia v Istanbule.

 

Niekdajšia svetová jednotka Azarenková potvrdila proti Rybárikovej pozíciu jasnej favoritky a pokračuje v skvelej fazóne z úvodu sezóny, v ktorej utrpela doteraz jedinú prehru s Nemkou Angelique Kerberovou vo štvrťfinále na Australian Open. Slovenka stratila hneď úvodný gem duelu pri vlastnom podaní, ktorý zakončila dvojchybou a aj v ďalšom priebehu sa na servise mimoriadne trápila. Azarenková bola silná na returne a dominovala vo všetkých štatistických ukazovateľoch. Viedla už 5:0, keď si Rybáriková vyžiadala poradu s trénerom Huberom. Ani to Bielorusku nezastavilo a za 35 minút nadelila súperke "kanára".

 

Po prvom sete si Rybáriková vyžiadala lekársky timeout, počas ktorého jej zabandážovali hornú časť pravého stehna. Rozbehnutú Azarenkovú ale nedokázala ani trochu pribrzdiť a druhé dejstvo vzápätí odštartovala ďalšou stratou podania. Za stavu 3:0 pre favoritku sa Slovenka dostala prvýkrát k brejkbalom, nevyužila ale ani jeden zo štyroch ponúknutých. Potom už nenašla sily na dramatizáciu zápasu a ani v druhom sete si nepripísala na konto ani jeden gem. Azarenková zakončila stretnutie esom hneď pri prvom mečbale. Dvakrát "kanára" v ženskej dvojhre v Indian Wells naposledy inkasovala v roku 2014 Nemka Annika Becková v dueli s Agnieszkou Radwaňskou.

 

Pri svojom druhom podaní získala Rybáriková iba 9 z 29 loptičiek, urobila až 25 nevynútených chýb oproti deviatim víťazným úderom. "V treťom geme som si natiahla sval na nohe a potom to už bolo náročné. Neviem, či ide o triesla, alebo iné miesto, ale mala som s ním problémy už na začiatku turnaja. Len vďaka práci fyzioterapeuta som mohla hrať. Nebyť zranenia, možno by som uhrala viac gemov. K víťazstvu by som však i tak dokráčala len veľmi ťažko. Väčšinu zápasu som odohrala v podstate na jednej nohe. O odstúpení zo zápasu som však neuvažovala," povedala Rybáriková po prehre v rozhovore pre denník Pravda.

 

"Najdôležitejšie pre mňa v tomto zápase bolo dobre odštartovať a získať plnú kontrolu nad zápasom. To sa mi podarilo na jednotku. V druhom mala súperka problémy s pohybom, ja som ale chcela zostať stále naplno koncentrovaná, pretože zápasy sa niekedy lámu na niekoľkých loptičkách. Zvládla som to bez problémov a som šťastná, že sa herne stále zlepšujem," uviedla po zápase Azarenková pre akreditované médiá. Víťazka z Indian Wells z roku 2012 sa v semifinále stretne s osemnástou nasadenou Češkou Karolínou Plíškovou, druhú dvojicu tvoria Američanka Serena Williamsová (1) a Poľka Agnieszka Radwaňská (3).

 

dvojhra - ženy - štvrťfinále:

Viktoria Azarenková (13-Bielor.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:0, 6:0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona