WTA Indian Wells: Giorgiová v 3. kole zaskočila obhajkyňu titulu Šarapovovú

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 12:04 • 2 min
WTA Indian Wells: Giorgiová v 3. kole zaskočila obhajkyňu titulu Šarapovovú

INDIAN WELLS - Taliansky ženský tenis nemusí zostať bez hviezdy ani po blížiacom sa odchode generácie okolo Francescy Schiavoneovej či Flavie Pennettovej.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročná kvalifikantka Camila Giorgiová získala v pondelok v 3. kole turnaja WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells svoj dosiaľ najcennejší skalp: prekonala obhajkyňu titulu a držiteľku kariérneho Grand Slamu Mariu Šarapovovú z Ruska za 2:36 h tesne 6:3, 4:6, 7:5. Momentálne 79. hráčka svetového rebríčka Giorgiová síce v rozhodujúcom sete dva razy prišla o náskok brejku vrátane zaváhania za stavu 5:4, ale napokon za to nepykala.

 

"Bol to naozaj dobrý duel. Nepočínala som si práve najkonzistentnejšie, ale napriek tomu to bolo skvelé. Usilovala som sa forsírovať moju hru a neustať. Nemenila som prístup ani po chybách, ktoré prichádzali. Myslím si, že v závere som bol agresívnejšia ako súperka," cituje internetová stránka Tenisovej asociácie žien (WTA) Giorgiovú, ktorá bola v osemfinále Wimbledonu 2012 aj US Open 2013 - zhodne ako kvalifikantka. 

 

Talianka dosiahla svoj premiérový triumf nad niektorou z členiek Top 5. "Vôbec som nezahrala dobre. Proti tejto súperke som nastúpila prvý raz a mám poznatok, že nedopraje veľa rytmu. Môj výkon sa ani len nepriblížil požadovanej úrovni. Jednoducho - zlý deň," podotkla niekdajšia jednotka renkingu Šarapovová a uznala potenciál Giorgiovej: "Je zjavné, že ak si takto dokáže počínať dlhodobo, nezostane kvalifikantkou. Takýto typ výkonu však treba pravidelne predvádzať na hlavnom dvorci či kurte číslo 18. Najmä v prípade, keď stúpate nahor a nadobúdate sebavedomie. Je to veľká výzva. Ak sa Camile podarí udržať si takýto ´level´, bude z nej dobrá hráčka." Ruska okrem vlaňajška triumfovala v IW aj v sezóne 2006. 

Rodáčka z Maceraty Giorgiová sa v utorok medzi najlepšími šestnástimi stretne so spomenutou krajankou Flaviou Pennettovou (21.), ktorá má o desať rokov viac. "Mladá krv" predvlani vo Wimbledone triumfovala v prvom vzájomnom dueli 6:4, 6:3. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies