WTA Hobart: Cibulková sa prebojovala do semifinále, Cornetová ďalej bez boja

NETKY.SK • 14 Január 2016, 08:36 • 2 min
WTA Hobart: Cibulková sa prebojovala do semifinále, Cornetová ďalej bez boja

HOBART - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte. Vo štvrťfinále si ako nasadená trojka poradila s holandskou kvalifikantkou Kiki Bertensovou 7:5, 6:3.

slovakia

left justify in out

V dueli o postup do finále nastúpi Cibulková proti víťazke súboja medzi Kanaďankou Eugenie Bouchardovou a Taliankou Camilou Giorgiovou.Zápas medzi Cibulkovou a Bertensovou najskôr prerušili v prvom sete za stavu 5:5.

 

Následne Slovenka získala jedenásty gem na 6:5 a opäť sa rozpršalo. Po návrate na dvorec Cibulková dotiahla úvodné dejstvo do úspešného konca a v druhom sete si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 4:0. Zverenku trénera Mateja Liptáka už nezastavila ani tretia dažďová prestávka za stavu 5:2 a Bertensovej odplatila prehru z halového turnaja v Paríži z roku 2013.

V semifinále bola naposledy vlani v septembri v Tokiu.

 

"Ani si nepamätám, kedy som naposledy odohrala takýto ťažký zápas. Trikrát ho prerušili pre dážď, sedem alebo osemkrát sme sa rozohrávali. Bola som mentálne silná a to rozhodlo. Počas celého duelu som sa snažila hrať agresívne. Ak som čo i len na chvíľu poľavila, súperka to hneď využila a získavala fiftíny. Teší ma, že som to zvládla v dvoch setoch. Z postupu do semifinále pri premiére v Hobarte mám radosť. Teraz trochu zrelaxujem a čo najlepšie sa pripravím na piatkový súboj," povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.

 

Prvou semifinalistkou v Hobarte sa stala Francúzka Alize Cornetová, ktorá postúpila bez boja cez Nemku Monu Barthelovú.

 

štvrťfinále - dvojhra:

Alize Cornetová (7-Fr.) - Mona Barthelová (9-Nem.) postup bez boja

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Kiki Bertensová (Hol.) 7:5, 6:3

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona