WTA Hobart: Cibulková prehrala v semifinále s Bouchardovou

NETKY.SK • 15 Január 2016, 08:00 • 2 min
WTA Hobart: Cibulková prehrala v semifinále s Bouchardovou

HOBART - Slovenská tenistka Dominika Cibulková ńeuspsla v semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte.

slovakia

left justify in out

Ako nasadená trojka prehrala s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou po trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 4:6. Wimbledonská finalistka z roku 2014 nadviazala na triumf nad Cibulkovou z vlaňajšieho US Open. Po zápase v New Yorku sa Bouchardová v šatni pošmykla, pri páde utrpela otras mozgu a sezóna sa pre ňu predčasne skončila. V sobotňajšom finále ju čaká víťazka duelu medi druhou nasadenou Francúzkou Alize Cornetovou a Švédkou Johannou Larssonovou.

 

Bouchardová mala proti Cibulkovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. Slovenka si následne zavolala svojho trénera Mateja Liptáka a odvrátila hrozbu "kanára", no Kanaďanka pri vlastnom servise dotiahla prvý set do úspešného konca. Bouchardová hrala rýchlo a agresívne, tlačila Cibulkovú do defenzívy. V druhom dejstve mala štyrikrát brejk k dobru, no Cibulková vďaka kvalitným returnom vždy dokázala kontrovať a v koncovke slávila úspech. O osude rozhodujúceho dejstva rozhodol Bouchardovej brejk v Tildenovom geme. Za stavu 5:4 premenila Kanaďanka po víťaznom forhende v poradí druhý mečbal.

 

dvojhra - semifinále:

Eugenie Bouchardová (Kan.) - Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) 6:1, 4:6, 6:4

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies