WTA Hertogenbosch: Cibulkovej vo štvorhre nestačil mečbal, prehrala vo finále

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 15:39 • 2 min
WTA Hertogenbosch: Cibulkovej vo štvorhre nestačil mečbal, prehrala vo finále

HERTOGENBOSCH - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si musí počkať na svoj prvý titul vo štvorhre na hlavnom profesionálnom okruhu.

slovakia

left justify in out

So Španielkou Arantxou Parrovou-Santonjovou prehrali v piatkovom finále deblovej súťaže na turnaji WTA Topshelf Open v holandskom Hertogenboschi (International, dotácia 235 000 USD, tráva) s rumunsko-španielskou dvojicou Irina-Camelia Begová, Anabel Medinová-Garriguesová nasadenou ako druhou za 101 minút tesne 6:4, 6:7 (3), 9:11 (zápasový tajbrejk). V supertajbrejku nevyužili jeden mečbal. Odnášajú si 200 bodov do príslušného hodnotenia a spoločnú prémiu 4839 eur. Šampiónkam patrí 280 bodov a 9724 eur.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková si deblový primát nikdy nevybojovala ani v začiatkoch svojej aktívnej činnosti na nižšej úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Niekdajšia dvanástka singlového svetového rebríčka Cibulková (18.) je v debli na 88. stupienku v počítačovom poradí, už bola aj na 59. poste. Štvorhre sa vzhľadom na svoje vyťaženie a ambície vo dvojhre venuje len sprievodne na spestrenie či pridanie zápasovej praxe, čo bol zjavne aj tento prípad po nedávnych problémoch s ľavou achilovkou a pred Wimbledonom. V singli v Hertogenboschi sa 24-ročná Bratislavčanka lúčila vo štvrtok: vo štvrťfinále nestačila na Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú. Vo štvorhre, tej miešanej, v roku 2009 v kooperácii s Dominikom Hrbatým a v kombinácii so singlovými výkonmi dobyla Hopmanov pohár v austrálskom Perthe. Na grandslamovej úrovni bola v debli najďalej vo štvrťfinále newyorských US Open 2008 s Francúzkou Virginie Razzanovou. Vo Wimbledone sa predstaví s Rumunkou Monicou Niculescovou.

Tridsatnička z Barcelony Parrová-Santonjová (228. vo dvojhre, najvyššie bola na 46. priečke) figuruje na 75. mieste v deblovom hodnotení (vyskytla sa aj na 22. poste) a má na konte 6 deblových trofejí zo 16 finálových pokusov. V tejto sezóne sa valencijská rodáčka radovala na antuke v mexickom Acapulcu s krajankou Lourdes Domínguezovou-Linovou.

Štvorhra - finále:
Irina-Camelia Begová, Anabel Medinová-Garriguesová (Rum./Šp.-2) - Dominika Cibulková, Arantxa Parrová-Santonjová (SR/Šp.) 4:6, 7:6 (3), 11:9 (zápasový tajbrejk) za 101 minút

Cibulková s Parrovou-Santonjovou predviedli v úvodnom dejstve v areáli Autotron Rosmalen okamžitý rebrejk na 2:2. Siedmy až deviaty gem boli v znamení stavu "no ad" (rozhodujúca loptička pri zhode), takáto situácia bez výnimky dopadla v prospech podávajúceho páru - 5:4. Zmenu priniesla až desiata hra: Cibulková s Parrovou-Santonjovou premenili na príjme svoj druhý setbal. Aj v druhom dejstve zvládli hneď odpovedať na stratu podania z tretej hry, prišli však o servis aj v piatom geme a čoskoro bolo 2:4. Vtedy zapli a dosiahli priebežný obrat na 5:4. Na returne však nedostali šancu a bez fiftínu skončili aj ako podávajúce za stavu 5:5. Pri skóre 5:6 mali manko 0:30, ale bojovne si vynútili tajbrejk namiesto supertajbrejku. Od stavu 2:2 prehrali štyri loptičky v rade a potom odvrátili len jeden setbal.

V ďalšej "lotérii" začali Slovenka a Španielka mankom 0:1, po obrate na 2:1 bolo 2:2. Vtedy Cibulková a Parrovou-Santonjovou odskočili na 4:2, neudržali si však náskok minibrejku (4:4) a platilo to aj pri pasáži 5:4 a 5:5. Begová s Medinovou-Garriguesovou však v tomto štádiu na ukazovateli skóre iba kontrovali. Druhý raz v zápasovom tajbrejku sa prepracovali do vedenia až zásluhou preklopenia z 5:6 na 7:6. Aj Cibulková s Parrovou-Santonjovou si však dva razy preniesli servis - 8:7. Pri skóre 8:8 sa presadili na returne (9:8), nepremenili však mečbal a čoskoro za to pykali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona