WTA Hertogenbosch: Cibulková skončila vo štvrťfinále

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 18:23 • 2 min
WTA Hertogenbosch: Cibulková skončila vo štvrťfinále

HERTOGENBOSCH - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá prehrala vo štvrtkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Topshelf Open v holandskom Hertogenboschi (International, dotácia 235 000 USD, tráva) s 19-ročnou španielskou kvalifikantkou s venezuelským pôvodom Garbine Muguruzovou-Blancovou, 70. v renkingu, v ich premiérovom vzájomnom dueli za 95 minút dvakrát 4:6.

slovakia

left justify in out

Zo singlovej súťaže si odnáša 70 bodov do systému a prémiu 4677 eur. Na tomto podujatí hrala piaty raz a jej miestnym maximom zostáva semifinále zo sezóny 2011. Vlani sa lúčila tiež vo štvrťfinále, nestačila v ňom na neskoršiu šampiónku Naďu Petrovovú z Ruska.

Cibulková proti Muguruzovej-Blancovej prišla o servis už v úvodnej hre. Sama v druhom geme nezužitkovala jeden brejkbal, za stavu 1:2 dokonca nepremenila tri takéto šance a v šiestej hre nevyužila dve príležitosti vrátiť sa do setu. Ďalšiu možnosť na príjme už do konca tohto dejstva nedostala. Španielka sa totiž na 5:3 posunula na nulu a v desiatej hre sa takisto odpodávala bez straty fiftínu. Navyše, Slovenka neodolala druhému brejkbalu na 1:2 v druhej časti. V piatej hre sa síce na servise dostala z 15:40 a znížila na 2:3, súperka však pridala brejkovú "poistku", a to na 5:2. Následne sa síce ukázalo, že ju aj potrebovala (5:3 z pohľadu Španielky a potom už iba 5:4), ale druhý pokus odservovať sa k postupu už zvládla.

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková bude mať vo štvrtok možnosť revanšovať sa Muguruzovej-Blancovej v rámci semifinále štvorhry, a to spolu so Španielkou Arantxou Parrovou-Santonjovou. Rivalka bude mať po boku svoju krajanku Lourdes Domínguezovú-Linovú (Slovenka ju prekonala v 1. kole dvojhry, pričom v osemfinálovom 2. kole zdolala ďalšiu španielsku veteránku Anabel Medinovú-Garriguesovú). Predvlani práve v Hertogenboschi, vtedy po boku Talianky Flavie Pennettovej, Cibulková bola vo svojom dosiaľ jedinom deblovom finále na hlavnej profesionálnej úrovni.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková, teraz 18. vo svetovom rebríčku dvojhry, nedávno takmer dva týždne nútene pauzovala pre problémy s ľavou achilovkou. Od budúceho pondelka sa predstaví na Wimbledone.

Dvojhra - štvrťfinále:
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) - Dominika Cibulková (SR-2) 6:4, 6:4 za 95 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona