WTA Hertogenbosch: Cibulková po dráme postúpila do osemfinále

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 19:08 • 2 min
WTA Hertogenbosch: Cibulková po dráme postúpila do osemfinále

HERTOGENBOSCH - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Topshelf Open v holandskom Hertogenboschi (International, dotácia 235 000 USD, tráva) nad 32-ročnou Španielkou Lourdes Domínguezovou-Linovou, 54. v systéme, za 150 minút 6:1, 6:7 (5), 7:6 (3).

slovakia

left justify in out

Vo vzájomnej štatistike zvýšila na 3:0, nadviazala na vlaňajší fedcupový antukový oveľa komfortnejší úspech 6:3, 6:0 z Marbelly. Stretnutie prinieslo pre tento povrch atypických 16 brejkov v 31 štandardných gemoch. Cibulkovú nezastavilo ani 8 dvojchýb.

Úvodný set zďaleka nenaznačil, akú drámu napokon prinesie zvyšok duelu. Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka v druhom dejstve dvakrát podávala na víťazstvo, ale nevyťažila z toho ani jeden mečbal a o výsledku rozhodol až tajbrejk, v ktorom favoritka rýchlo klesla na 0:4. Od stavu 2:6 odvrátila tri setbaly, štvrtý však už nie. Po dvoch prerušeniach pre dážď počas vstupnej fázy rozhodujúcej časti Slovenka trikrát za sebou predviedla okamžitý rebrejk, vo dvoch prípadoch to bolo pri prijímaní proti vyradeniu (4:5, resp. 5:6). Domínguezová-Linová dva razy bola dve loptičky od triumfu. Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková napokon nepykala ani za to, že pri skóre 5:5 na gemy prišla o svoj servis z náskoku 40:0. V tajbrejku mala manko 0:3, následne však získala 7 loptičiek za sebou. Zhodou okolností sa presne takýto kúsok v TB tretieho setu podaril v piatok vo štvrťfinále v britskom Birminghame Daniele Hantuchovej proti Talianke Francesce Schiavoneovej.

Osemnástka svetového rebríčka Cibulková, ktorá nedávno takmer dva týždne nútene pauzovala pre problémy s achilovkou, bude v osemfinálovom 2. kole v Hertogenboschi čeliť ďalšej španielskej veteránke, a to 30-ročnej univerzálke Anabel Medinovej-Garriguesovej, momentálne 80. v počítačovom poradí. V bilancii zo vzájomných súbojov vedie povzbudivo 4:1, jediný nezdar prišiel skrečom v roku 2009 v Miami, vlani v Tokiu mala Slovenka na tvrdom povrchu navrch 6:3, 7:6 (3).


Dvojhra - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-2) - Lourdes Domínguezová-Linová (Šp.) 6:1, 6:7 (5), 7:6 (3) za 150 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies