WTA Finals: Radwaňská zdolala Halepovú a vykresala nádej na postup

NETKY.SK • 29 Október 2015, 10:52 • 2 min
WTA Finals: Radwaňská zdolala Halepovú a vykresala nádej na postup

SINGAPUR - Poľská tenistka Agnieszka Radwaňská zdolala vo svojom treťom vystúpení v červenej skupine na MS WTA Tour v Singapure Rumunku Simonu Halepovú za 106 minút 7:6 (5), 6:1 a stále tak živí nádej na postup do semifinále.

slovakia

left justify in out

Tam ju posunie iba víťazstvo Rusky Marie Šarapovovej v dvoch setoch nad Taliankou Flaviou Pennetovou (zápas sa začne o 12.30 SEČ). Najvyššie nasadená hráčka Halepová po prehre definitívne stratila šancu na účasť v najlepšej štvorke.

 

Rumunka zápas rozbehla nádejne, viedla v prvom sete 2:0 i 3:1, no v šiestej hre stratila podanie a odvtedy išiel jej výkon dole. Radwaňská vyrovnala a set doviedla do tajbrejku. V ňom predviedla veľký obrat, keď prehrávala už 1:5, ale šiestimi loptičkami v rade skrátenú hru získala. V druhom sete už nedala súperke žiadnu šancu, keď jej trikrát ukradla podanie a napokon ho vyhrala jasne 6:1.

 

"Tajbrejk sa dlho nevyvíjal v môj prospech. Snažila som sa získať loptičky v dôležitých momentoch a od toho som sa odrazila. Je veľmi milé počuť ľudí rozprávať, že moja hra je atraktívna. Dúfam, že ich budem ňou zabávať aj naďalej," vyslovila sa turnajová päťka, ktorá dosiahla jubilejné 500. víťazstvo na okruhu WTA.

Radwaňská vybojovala prvé víťazstvo v skupine a aktuálne jej patrí v tabuľke tretia priečka, musí sa tak spoliehať na prehru Pennettovej 0:2 na sety. Hociktorý iný výsledok by posunul do semifinále Talianku, keďže tá má s Poľkou lepší vzájomný zápas.

 

MS WTA Tour - červená skupina:

Agnieszka Radwaňská (5-Poľ.) - Simona Halepová (1-Rum.) 7:6 (5), 6:1

 

1. Maria Šarapovová 2 2 0 4:1 4

2. Flavia Pennetová 2 1 1 2:2 2

3. Agnieszka Radwaňská 3 1 2 3:4 2

4. Simona Halepová 3 1 2 2:4 2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies