WTA Finals: Muguruzová Blancová i Kvitová sú v semifinále

NETKY.SK • 30 Október 2015, 12:31 • 2 min
WTA Finals: Muguruzová Blancová i Kvitová sú v semifinále

SINGAPUR - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stala treťou semifinalistkou singlového šampionátu WTA Tour v Singapure. V úvodnom piatkovom súboji zdolala Češku Petru Kvitovú 6:4, 4:6, 7:5 a bez prehry vyhrala bielu skupinu.

slovakia

left justify in out

Medzi elitné kvarteto sa napokon prebojovala aj jej súperka, Kvitovej totiž výrazne pomohla jej krajanka Lucie Šafářová. Tá zdolala v záverečnom dueli skupiny Nemku Angelique Kerberovú 6:4, 6:3 a potiahla kolegyňu do semifinále. Kerberovej pritom na postup stačil proti Šafářovej uhrať set. "Hovorí sa tomu dobrá tímová práca," zareagovala Šafářová na to, že svojej dlhoročnej kolegyni z Fed Cupu pomohla k postupu. Finalistka Roland Garros vyhrala prvý singlový zápas od augusta. "Po zdravotných problémoch spôsobených bakteriálnou infekciou som v Singapure veľmi chcela vyhrať aspoň jeden zápas a je skvelé, že sa mi to podarilo. Veľmi dobre som podávala a forhend mi dnes fungoval na jednotku," povedala Šafářová.

 

Muguruzová Blancová narazí v sobotňajšom semifinále na Poľku Agnieszku Radwaňskú, Kvitová na víťazku červenej skupiny Rusku Mariu Šarapovovú. "Je skvelé, že som postúpila do semifinále. Už len dostať sa sem bola veľká odmena za celoročnú snahu a toto je niečo navyše. Dúfam, že sa mi bude dariť vyhrávať aj naďalej a že aj v semifinále ukážem rovnako dobrú hru," povedala po zápase wimbledonská finalistka Muguruzová Blancová.

 

biela skupina:

Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) - Petra Kvitová (4-ČR) 6:4, 4:6, 7:5

Lucie Šafářová (8-ČR) - Angelique Kerberová (6-Nem.) 6:4, 6:3

 

tabuľka:

1. Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) 3 6:1 3*

2. Petra Kvitová (4-ČR) 3 3:4 1*

3. Lucie Šafářová (8-ČR) 3 2:4 1

4. Angelique Kerberová (6-Nem.) 3 2:4 1

* - postup do semifinále



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies