WTA Dauha: Cibulková útočí na osobný rekord, musí sa dostať do finále

NETKY.SK • 13 Február 2017, 16:46 • 2 min
WTA Dauha: Cibulková útočí na osobný rekord, musí sa dostať do finále

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa potrebuje dostať do finále tohtotýždňového turnaja WTA Premier Qatar Total Open v katarskej Dauhe (dotácia 776 000 USD, tvrdý povrch), aby si k 20. februáru mohla zlepšiť renkingový osobný rekord v podobe terajšej piatej pozície.

slovakia

left justify in out

Ani finále pritom v tejto chvíli ešte neznamená istotu nového maxima. Cibulková by si začala "pripisovať" body až od prieniku do semifinále, v takom prípade by jej ich reálne pribudlo len 5, čo by ešte nestačilo na prekonanie aktuálne štvrtej a v Dauhe absentujúej Simony Halepovej (bolo by to 5172, resp. 5075 pre Rumunku).

Pri dosiahnutí finále by 27-ročná Bratislavčanka Cibulková už mala 5195 bodov. S prípadným titulom by sa dostala na 5360 bodov, čo by dokonca znamenalo posun pred momentálne tretiu Karolínu Plíškovú. Češka by sa v Dauhe nesmela prebojovať za semifinále, čo však pri scenári so Slovenkinou trofejou je vopred isté, keďže obe sú v rovnakej polovici "pavúka". Na prahu podujatia Cibulková zároveň je v dosahu šiestej Poľky Agnieszky Radwanskej a siedmej Garbine Muguruzovej-Blancovej zo Španielska.

V 1. kole má Cibulková ako trojka žrebu voľno, v osemfinálovom 2. kole nastúpi proti lepšej z duelu Rusky Anastasie Pavľučenkovovej a niektorej kvalifikantky. Na štvrťfinále sa žrebom a nasadením črtá jej súboj s Češkou Barborou Strýcovou nasadenou ako ôsmou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona