WTA Cincinnati: Rybáriková v osemfinále stroskotala na Azarenkovej

NETKY.SK • 15 August 2013, 18:46 • 2 min
WTA Cincinnati: Rybáriková v osemfinále stroskotala na Azarenkovej

CINCINNATI - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Western & Southern Open v americkom Cincinnati v Ohiu (Premier 5, dotácia 2,369 milióna USD, tvrdý povrch Deco-Turf) s favorizovanou dvojkou "pavúka" Viktoriou Azarenkovou z Bieloruska za 84 minút 3:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná piešťanská rodáčka si zo Cincinnati odnáša 125 bodov do rebríčka a šek na 23 730 dolárov. S dvojnásobnou a úradujúcou dobyvateľkou melbournských Australian Open a bývalou líderkou systému Azarenkovou (2.) má Rybáriková teraz bilanciu 0:2. Vo štvrtok pritom viedla v prvom sete 2:0, ale potom štyrikrát stratila servis a prehrala ho 3:6. V druhom mala navrch bieloruská súperka, viedla 3:1 aj 5:3.

Zverenka Petra Hubera Rybáriková sa však bez ohľadu na túto prehru v pondelok ocitne na 31. priečke svetového rebríčka WTA, čo bude jej osobné maximum; ak sa Francúzka Marion Bartoliová, ktorá vo štvrtok v 28 rokoch šokujúco ukončila hráčsku kariéru, nechá vyškrtnúť z renkingu, poskočí Slovenka ešte o jednu pozíciu vyššie.

Rybáriková bude zároveň nasadená na blížiacich sa newyorských grandslamových US Open (26. augusta - 9. septembra), takéto privilégium bude mať premiérovo v kariére.

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 6:4 za 84 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona