WTA: Cibulková prehrala veľký boj vo finále v Kuala Lumpure

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 18:20 • 2 min
WTA: Cibulková prehrala veľký boj vo finále v Kuala Lumpure

KUALA LUMPUR - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nedotiahla svoju púť turnajom WTA BMW Malaysian Open v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku) do víťazného konca.

slovakia

left justify in out

Najvyššie nasadená hráčka Cibulková podľahla v nedeľňajšom kvalitnom a nadmieru dramatickom finále 17-ročnej Chorvátke Donne Vekičovej nasadenej ako siedmej 7:5, 5:7, 6:7 (4). Stretnutie trvalo bez ôsmich minút tri hodiny a chorvátska hráčka premenila v záverečnom tajbrejku v poradí šiesty mečbal. V treťom sete 24-ročná Slovenka ušla z krajne nepriaznivého stavu 2:5 aj štyroch mečbalov v ôsmom geme, Piaty mečbal odvrátila v tajbrejku, ale napokon jej to nestačilo. Rodáčka z Osijeku Vekičová sa teší z prvého titulu na okruhu WTA v kariére. Dosiahla ho na tretí finálový pokus. Vlani na tráve v Birminghame nestačila vo finále na Danielu Hantuchovú.

 

Cibulková nedosiahla v jedenástom finále piate turnajové víťazstvo vo dvojhre na hlavnom profesionálnom okruhu a druhé v tomto roku. V jej zbierke naďalej zostávajú trofeje z Moskvy 2011, Carlsbadu 2012, Stanfordu 2013 a Acapulca 2014. Z Malajzie si odnáša prémiu 21 400 USD a 180 bodov do rebríčka, v ktorom jej bude naďalej patriť 10. priečka. Cibulková aj zásluhou postupu do finále v Kuala Lumpure má v tomto roku na konte už 24 víťazných zápasov na dvojhre, najviac spomedzi všetkých hráčok na okruhu WTA. 

 

V treťom geme prvého setu Vekičová prvý raz pohrozila, ale Cibulková pri svojom podaní ešte odvrátila prvé dva brejkbaly súperky. Pri treťom brejkbale už 18-ročná Chorvátka zahrala nechytateľný return a ujala sa vedenia 3:2. Za tohto stavu zápas na hodinu prerušil dážď a potom mladá Chorvátka zvýšila na 4:2. Od tohto stavu Cibulková spresnila údery a troma víťaznými hrami otočila na 5:4. Vekičová kontrovala čistou hrou na 5:5, ale koncovka setu patrila skúsenejšej Slovenke. Za stavu 6:5 a 40:15 chorvátska hráčka po podaní vyhodila forhend a znamenalo to koniec prvého setu. 

 

Aj v druhom dejstve si Vekičová utvorila náskok 4:2, ale Cibulková opäť preklopila skóre na 5:4 vo svoj prospech. Tentoraz jej však koncovka nevyšla. Za stavu 5:5 neudržala svoje podanie a v dramatickom dvanástom geme chorvátska hráčka využila štvrtý setbal - 1:1 na sety. Tento moment ju posadil do sedla a rozhodujúci set v Royal Selangor Golf Clube sa dlho odohrával v jej réžii. Cibulková získala prvý gem až za stavu 0:4 a druhý pri skóre 1:5. V siedmom geme sa Vekičová pri svojom podaní dostala k štyrom mečbalom, ale Cibulková mala zakaždým kvalitnú odpoveď a po piatom brejkbale znížila na 3:5. To ju nabudilo do ďalšieho boja. Nezlomná Slovenka vzápätí čistou hrou znížila na 4:5 a sériou ďalších dvoch víťazných gemov otočila na 6:5. Vekičová zmobilizovala sily a dobrým podaním dotiahla zápas do tajbrejku, v ktorom už muselo padnúť rozhodnutie. Cibulková v ňom od začiatku čelila nepriaznivému stavu 0:2, 1:3, 2:4 aj 3:6. Ešte odvrátila jeden mečbal, ale napokon kapitulovala. Vekičová zakončila zápas po sústredenom tlaku víťazným forhendom do otvorenej časti kurtu. 

Dvojhra - finále: 
Donna Vekičová (Chor.-7) - Dominika Cibulková (SR-1) 5:7, 7:5, 7:6 (4) za 172 minút 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies