WTA: Cibulková prehrala s Putincevovou a nezahrá si v petrohradskom finále

NETKY.SK • 4 Február 2017, 17:23 • 2 min
WTA: Cibulková prehrala s Putincevovou a nezahrá si v petrohradskom finále

PETROHRAD - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa neprebojovala do finále dvojhry na halovom turnaji WTA v Petrohrade.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom semifinále ako nasadená dvojka prehrala s Kazaškou Juliou Putincevovou v troch setoch 6:3, 4:6 a 4:6. Bol to ich prvý vzájomný súboj.

 

Kazašská reprezentantka nastúpi v stretnutí o titul v nedeľu proti Francúzke Kristine Mladenovicovej, ktorá si poradila s Nataliou Vichljancevovou z Ruska 4:6, 6:2 a 6:2.

 

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu, keď prišla hneď o svoj prvý servis, vzápätí však aj ona svoju súperku brejkla a vyrovnala na 1:1. Vo vyrovnanom sete rozhodol šiesty gem, keď mala slovenská hráčka dva brejkbaly a využila hneď ten prvý - 4:2. V ďalšej hre potvrdila brejk a prvý set nakoniec vyhrala 6:3. V druhom po strate podania prehrávala už 0:3 i 1:4, no brejkom v siedmej hre sa dotiahla na 3:4 a vzápätí stav vyrovnala. Záver druhej sady však patril Kazašskej hráčke, ktorá ho vyhrala 6:4. V rozhodujúcom sete išla Cibulková do vedenia v piatej hre, keď predviedla ďalší brejk, ktorý následne potvrdila a stav bol 4:2 v jej prospech. Napriek náskoku však neuspela, Putincevová sériou štyroch víťazných gemov nakoniec triumfovala a postúpila do finále.

 

Slovenská jednotka získala v Petrohrade prémiu 37.850 dolárov pred zdanením a 185 bodov do svetového rebríčka WTA. Ak by postúpila do finále, stala by sa renkingovou štvorkou a vyrovnala by tak slovenské singlové maximum Miloslava Mečířa.

 

dvojhra - semifinále:

Julia Putincevová (Kaz.) - Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) 3:4, 6:4, 6:4, Kristina Mladenovicová (Fr.) - Natalia Vichljancevová (Rus.) 4:6, 6:2, 6:2

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies