WTA Charleston: Čepelová v premiérovom finále nevyhrala, na prvý titul si musí počkať

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 07:35 • 2 min
WTA Charleston: Čepelová v premiérovom finále nevyhrala, na prvý titul si musí počkať

CHARLESTON - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela vo svojom prvom finále dvojhry na okruhu WTA.

slovakia

left justify in out

V dueli o titul na turnaji v americkom Charlestone (dotácia 700.000 USD) prehrala na zelenej antuke so štrnástou nasadenou Nemkou Andreou Petkovicovou v dvoch setoch 5:7 a 2:6. V úvodnom dejstve nevyužila za stavu 5:4 setbal, čo bol zlomový moment zápasu.

Napriek prehre s bývalou svetovou desiatkou dosiahla Čepelová v Charlestone životný úspech. Z podujatia Family Circle Cup si odnáša prémiu 64.000 USD a 305 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní bude figurovať najvyššie v kariére, keď sa posunie zo 78. na 51. miesto a na pozícii slovenskej štvorky vystrieda Annu Karolínu Schmiedlovú.

Cesta do finále

Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v 1. kole nad Američankou Melanie Oudinovou 7:6 a 6:2. V 2. kole senzačne vyradila svetovú i nasadanú jednotku Američanku Serenu Williamsovú 6:4, 6:4, v 3. kole si poradila s trinástou nasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou 7:6 (4), 3:6, 6:3. 

Vo štvrťfinále urobila krátky proces s oveľa skúsenejšou kolegyňou zo slovenského fedcupového tímuDanielou Hantuchovou 6:2, 6:1 a v semifinále eliminovala aj talentovanú Švajčiarku so slovenskými koreňmi Belindu Bencicovú 6:4, 5:7, 7:6 (7). Zastavila ju až Petkovicová, ktorá získala tretí titul na WTA Tour.

Zastavila ju až Petkovicová

Čepelovej nevyšiel úvod finálového zápasu, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Petkovicová si vybudovala náskok 3:0. Odchovankyňa košického tenisu však v ďalších minútach spresnila hru, obmedzila počet nevynútených chýb a otočila na 4:3. Za stavu 5:4 mala pri podaní súperky k dispozícii setbal, Nemka ho však odvrátila, v ďalšom geme Slovenku brejkla a prvý set napokon získala vo svoj prospech. Po razantnom bekhendovom longlajne premenila v poradí druhý setbal. Petkovicová sa dostala na koňa, v druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila Čepelovej na 5:0. Slovenka odvrátila hrozbu "kanára" a znížila na 2:5, no Petkovicová už dotiahla zápas do úspešného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Bol to fantastický turnaj

Na margo zápasu v konferenčnom hovore so slovenskými médiami uviedla. "Bol to veľmi náročný duel, bojovala som o každú loptičku. Nevyšiel mi začiatok, po dvoch stratách podania som prehrávala 0:3. Potom som sa do toho dostala a podarilo sa mi otočiť na 4:3. Škoda, že som nevyužila setbal, tam mi to nevyšlo. Petkovicová sa naopak chytila a v ďalších minútach už bola na dvorci lepšou hráčkou. V druhom sete mi príliš rýchlo ušla a už som ju nedokázala zastaviť. Postupne mi dochádzali sily, nohy som mala ako kameň. V priebehu turnaja som musela absolvovať dva náročné trojsetové zápasy a fyzicky som dnes nebola na tom dobre. Napriek prehre to bol super týždeň. Dosiahla som veľký úspech, určite ma to posunie. Budem sa snažiť pokračovať v takýchto výkonoch aj v ďalšom priebehu sezóny."
      
Petkovicová zložila Čepelovej poklonu. "Blahoželám Jane k skvelému turnaju. Sama bez trénera a bez nejakej pomoci sa dostala až do finále, čo je obdivuhodné. Máš iba 20 rokov a pred sebou skvelú budúcnosť. Dúfam, že spolu ešte odohráme veľa zápasov, no nie, aby si ma zdolala," povedala so smiechom rodáčka z Bosny a Hercegoviny.

Dvojhra - finále:
Andrea Petkovicová (14-Nem.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 7:5, 6:2 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona