WTA Carlsbad: Husárová prehrala vo finále štvorhry

NETKY.SK • 5 August 2013, 07:04 • 2 min
WTA Carlsbad: Husárová prehrala vo finále štvorhry

CARLSBAD - Slovenská tenistka Janette Husárová a Čchan Chao-čching z Taiwanu prehrali v nedeľňajšom finále štvorhry na turnaji WTA Southern California Open v kalifornskom Carlsbade (Premier, dotácia 795 707 USD, tvrdý povrch vonku) s trojkami miestnej deblovej súťaže, Američankami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou, za 62 minút 4:6, 1:6.

slovakia

left justify in out

Odnášajú si 320 bodov do príslušného svetového rebríčka a spoločnú prémiu 21 138 dolárov. Šampiónkam, ktoré v zápase o trofej nečelili žiadnemu brejkbalu, patrí 470 bodov a 40 000 USD.  Husárová a jej ázijská partnerka stratili v úvodnom sete servis nezvratne na 4:6, hoci v predmetnom geme viedli 40:15 (premrhanie rovnakého náskoku sa im ešte nevypomstilo v ôsmej hre). V druhej časti síce odvrátili dva brejkbaly za stavu 0:1, ale napokon sa ukázalo, že to bol ich posledný získaný gem. 

"V prvom sete sme si prehrali len jeden servis, a to v geme, v ktorom sme viedli, takže to bola škoda. V druhom sete už sme nemali veľa šancí. Dali sme do toho maximum, ale musím uznať, že súperky zahrali veľmi dobre. Z dnešnej prehry som sklamaná, celkovo sa však veľmi teším, že sme sa tu prebojovali do finále. Zdolali sme dobré tímy a myslím si, že sme počas týždňa predvádzali výborný tenis. S Čchan som už tento rok hrala v Indian Wells aj Miami, na tom prvom turnaji sme boli vo štvrťfinále. Je to mladá tenistka, špecializuje sa na štvorhru," povedala Janette Husárová pre agentúru SITA. 

Kopsová-Jonesová so Spearsovou vo štvrťfinále vyradili Danielu Hantuchovú a Švajčiarku s košickým rodiskom Martinu Hingisovú. Na západnom pobreží USA triumfovali druhý týždeň za sebou, predtým to bolo v Stanforde, kde v semifinále prekonali Hantuchovú s Američankou Lisou Raymondovou. 

Tridsaťdeväťročná Bratislavčanka Husárová teda napokon nevyužila šancu získať už svoj 26. titul vo štvorhre na hlavnom profesionálnom okruhu. Stále platí, že naposledy sa radovala vlani 5. mája na antuke v Budapešti po boku krajanky Magdalény Rybárikovej. Majsterka sveta WTA vo štvorhre zo sezóny 2002 (s Ruskou Jelenou Dementievovou), spoludržiteľka Pohára federácie 2002 a niekdajšia trojka deblového hodnotenia Husárová, momentálne 53. v počítačovom poradí, v tejto sezóne ťahala vo finále štvorhry za kratší koniec aj vo februári v malajzijskom Kuala Lumpure, vtedy po boku Číňanky Šuaj Čang. Tento týždeň sa predstaví v kanadskom Toronte spolu s Chorvátkou Petrou Martičovou, začnú proti rusko-austrálskemu tandemu Alla Kudriavcevová, Anastasia Rodionovová. 

"S Martičovou budem hrať aj v Cincinnati, na následný New Haven som dohodnutá znova s Čchan. Čo sa týka US Open, ešte neviem, koho budem mať za partnerku. Uvidíme neskôr," skonštatovala Janette Husárová. 

Štvorhra - finále: 
Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová (USA-3) - Janette Husárová, Čchan Chao-čching (SR/Taiw.) 6:4, 6:1 za 62 minút 

Prehľad titulov Janette Husárovej vo štvorhre na hlavnom profesionálnom okruhu (25 zo 43 finále): 

2012: Budapešť (so Slovenkou Magdalénou Rybárikovou) 
2008: Budapešť (s Francúzkou Alizé Cornetovou) 
2007: Luxemburg (s Češkou Ivetou Benešovou), Auckland (s Argentínčankou Paolou Suárezovou) 
2006: Budapešť (s Holanďankou Michaellou Krajicekovou), Palermo (s Krajicekovou) 
2005: Tokio (s Ruskou Jelenou Lichovcevovou) 
2004: Linz (s Lichovcevovou), Estoril (so Švajčiarkou Emmanuelle Gagliardiovou), Dubaj (so Španielkou Conchitou Martínezovou) 
2002: MS WTA Tour v Los Angeles (s Ruskou Jelenou Dementievovou), Luxemburg (s Belgičankou Kim Clijstersovou), Moskva (s Dementievovou), San Diego (s Dementievovou), Berlín (s Dementievovou), Dauha (so Španielkou Arantxou Sánchezovou-Vicariovou) 
2001: Palermo (s Taliankou Tathianou Garbinovou), Budapešť (s Garbinovou), Bogota (s Garbinovou), Gold Coast (s Taliankou Giuliou Casoniovou) 
2000: Varšava (s Garbinovou) 
1998: Bogota (so Suárezovou) 
1997: Auckland (s Belgičankou Dominique van Roostovou) 
1996: Palermo (s Rakúšankou Barbarou Schettovou), Maria Lankowitz (s Ukrajinkou Natašou Medvedevovou) 

Grandslamové turnaje vo štvorhre: 
finále US Open 2002 

Najvyššie postavenie vo svetovom rebríčku WTA vo štvorhre: 3. miesto (k 21. aprílu 2003) 
Terajšie postavenie vo svetovom rebríčku WTA vo štvorhre: 53. miesto (k 29. júlu 2013) 

Pozn.: Husárová je spoludržiteľka Pohára federácie 2002, vo dvojhre bola najvyššie na 31. mieste vo svetovom rebríčku WTA (k 13. januáru 2003) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona