WTA Carlsbad: Hantuchová do 2. kola, Paszekovej uštedrila dvoch kanárov

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 06:46 • 2 min
WTA Carlsbad: Hantuchová do 2. kola, Paszekovej uštedrila dvoch kanárov

CARLSBAD - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa impozantným spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Carlsbade. V úvodnom kole deklasovala Rakúšanku Tamiru Paszekovú za 48 minút 6:0, 6:0.

slovakia

left justify in out

Hantuchová po prvý raz v kariére uštedrila v singlovom súťažnom zápase na hlavnom profesionálnom okruhu súperke dvoch "kanárov". Výsledok je o to cennejší, že s Paszekovou mala doposiaľ negatívnu bilanciu 0:2. V 2. kole ju čaká druhá nasadená Poľka Agnieszka Radwaňská, ktorá v nedeľu vo finále turnaja v Stanforde prehrala so slovenskou jednotkou Dominikou Cibulkovou.

Hantuchová má s "Agou" zatiaľ negatívnu bilanciu 2:5. Poslednú prehru utrpela v roku 2011 práve v Carlsbade. V stredu sa Slovenka predstaví v kalifornskom stredisku v 1. kole štvorhry po boku Švajčiarky Martiny Hingisovej, ktorá sa vracia do kolotoča WTA po takmer šesťročnej prestávke. Posledný súťažný zápas absolvovala bývalá svetová jednotka v septembri 2007.

Hantuchová po hladkom triumfe nad Paszekovou žiarila spokojnosťou. "Takéto hladké víťazstvo som naozaj vôbec nečakala, pretože Tamira je skvelá hráčka, navyše som s ňou mala nepriaznivú bilanciu. Dnes som nerobila príliš veľa nevynútených chýb, jednoducho všetko klapalo. Prekvapila som samú seba. Som šťastná, že som v Carlsbade v 2. kole," povedala bývalá svetová päťka pre oficiálnu stránku WTA.
      
dvojhra - 1. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Tamira Paszeková (Rak.) 6:0, 6:0
Laura Robsonová (V.Brit.) - Ajumi Moritová (Jap.) 4:6, 7:5, 6:2
Urszula Radwaňská (Poľ.) - Marina Erakovicová (N. Zéland) 7:6 (3), 6:4
Sesil Karatančevová (Kaz.) - Julia Görgesová (Nem.) 6:3, 7:5
Carla Suarezová Navarrová (8-Šp.) - Sačie Išizuová (Jap.) 6:4, 6:3
Coco Vandewegheová (USA) - Allie Kiicková (USA) 6:1, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies