WTA Birmingham: Hantuchová postúpila do štvrťfinále

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 18:59 • 2 min
WTA  Birmingham: Hantuchová postúpila do štvrťfinále

BIRMINGHAM - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Aegon Classic v britskom Birminghame (celková dotácia 731 000 USD, tráva).

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom súboji osemfinálového 3. kola si Hantuchová poradila s rovnako nenasadenou a o 10 rokov mladšou Portugalčankou Michelle Larcherovou-De Britovou za 92 minút 6:4, 7:5. Skúsená Slovenka viedla v stretnutí 6:4 a 4:2, ale jej súperka sériou troch víťazných gemov otočila na 5:4. Hantuchová však zabrala v pravý čas, v 11. hre opäť Portugalčanku brejkla a pri svojom podaní po prvom mečbale ukončila stretnutie vo svoj prospech.

 

Hantuchová postúpila len druhýkrát v tomto roku do štvrťfinále na turnaji hlavného okruhu WTA, vo februári v thajskej Pattayi sa stala celkovou šampiónkou. 

Tridsaťdvaročná popradská rodáčka Hantuchová, teraz 77. v renkingu, zdolala 22-ročnú Portugalčanku Larcherovú-De Britovú, 135. na svete, po druhý raz z rovnakého počtu zápasov. Mladá portugalská hráčka sa v Birminghame zaskvela víťazstvom nad turnajovou dvojkou Anou Ivanovičovou zo Srbska. 

Hantuchová už má istotu 100 bodov do rebríčka WTA a prémie 16 725 USD brutto. Vo štvrťfinále na ňu v piatok čaká premožiteľka Magdalény Rybárikovej Nemka Sabine Lisická. Práve s touto hráčkou Hantuchová prehrala v Birminghame vo finále v roku 2011, o dva roky neskôr sama získala titul. V prípade, ak by sa jej podarilo opäť vyhrať celý turnaj, Hantuchová sa stane k 22. júnu slovenskou jednotkou na úkor Dominiky Cibulkovej. 

 

Držiteľka siedmich singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová aj vinou zdravotných ťažkostí pred Birminghamom ťahala na individuálnych podujatiach sériu ôsmich nezdarov, ktorá sa začala v marci v mexickom Monterrey (v apríli zdolala Švédku Susanne Celikovú v rámci Pohára federácie). 

 

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále): 
Daniela Hantuchová (SR) - Michelle Larcherová-De Britová (Portug.) 6:4, 7:5 za 92 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies