WTA Bastad: Serena suverénne zvládla návrat na antuku

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 00:31 • 2 min
WTA Bastad: Serena suverénne zvládla návrat na antuku

BASTAD - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová štyri dni po svojom šiestom wimbledonskom triumfe na grandslamovej tráve v Londýne suverénne zvládla dočasný návrat na antuku.

slovakia

left justify in out

V stredu v 1. kole dvojhry na turnaji WTA International Collector Swedish Open vo švédskom Bastade zvíťazila nad belgickou ľavorukou kvalifikantkou Ysaline Bonaventurovou, 215. v renkingu, za 54 minút jasne 6:2, 6:1. Dosiahla svoj jubilejný 40. zápasový úspech v tejto sezóne, figuruje na čele príslušnej štatistiky.

 

"V minulosti som proti nej nehrala. Nevedela som teda, čo očakávať. Disponuje naozaj ohromným servisom a vďaka nemu sa viackrát udržala v hre. Určite to nebol jednoduchý duel. Prechod z trávy na antuku je však citeľne ľahší ako naopak. Nie je to až také náročné," citovala Serenu web Tenisovej asociácie žien (WTA).

 

Držiteľka už dvoch tzv. Serena Slamov sa vo štvrtok v osemfinálovom 2. kole stretne s Češkou Klárou Koukalovou, s ktorou práve na antuke prehrala pred šiestimi rokmi v Marbelle, ale celkovo nad ňou vedie 4:1.

 

"Už ma raz zdolala. Okrem toho sme spolu hrali na Roland Garros dlhý trojsetový zápas rozložený do dvoch dní. Nikdy to proti nej nie je príliš zábava, bude to kvalitný súboj," predznamenala 33-ročná mladšia zo sestier Williamsových, ktorá získala na tomto podujatí titul v sezóne 2013.

Dvojhra - 1. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Ysaline Bonaventurová (Belg.) 6:2, 6:1 za 54 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies