WTA Bastad: Čepelová prehrala v semifinále dvojhry

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 15:21 • 2 min
WTA Bastad: Čepelová prehrala v semifinále dvojhry

BASTAD - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA vo švédskom Bastade (dotácia 250.000 dolárov). Zverenka trénera Martina Zathureckého prehrala s Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou za 75 minút v dvoch setoch 5:7, 2:6. Čepelová nevyužila šancu postúpiť do druhého finále na WTA Tour.

slovakia

left justify in out

Slovenská fedcupová reprezentantka hrala začiatkom apríla o titul na zelenej antuke v americkom Charlestone, potom však prišla výsledková kríza. Z 10 dvojhier, vrátane dvoch fedcupových, vyhrala len jednu v kvalifikácii v Madride, v uplynulých týždňoch ju navyše trápili zdravotné problémy. Chytila sa až teraz na tradičnom letnom turnaji v Bastade, z ktorého si odnáša prémiu 11.500 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.
      

Čepelovej nevyšiel úvod zápasu so Scheepersovou, keď za stavu 1:1 stratila vlastné podanie. Slovenka síce hneď vzápätí kontrovala rebrejkom, no Juhoafričanka potom získala tri gemy v rade a za stavu 5:2 mala k dispozícii dva setbaly. Čepelová ich odvrátila a vďaka zlepšenej hre vyrovnala na 5:5. no koncovka patrila Scheepersovej, ktorá v dvanástom geme po víťaznom bekhendovom krose premenila v poradí tretí setbal.
      

Juhoafričanka kvalitne returnovala, bola trpezlivejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary. Na začiatku druhého dejstva sa 30-ročná Scheepersová po dvoch brejkoch ujala vedenia 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. V nedeľu bude bojovať o svoj druhý singlový titul proti víťazke druhého semifinále medzi Španielkou Silviou Solerovou Espinosovou a Nemkou Monou Barthelovou. V roku 2009 Scheepersová nenašla premožiteľku v čínskom Kuang-čou, kde vo finále zdolala Slovenku Magdalénu Rybárikovú.
     

dvojhra - semifinále:
Chanelle Scheepersová (JAR) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 7:5, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies