WTA Bastad: Čepelová postúpila do semifinále dvojhry

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 19:01 • 2 min
WTA Bastad: Čepelová postúpila do semifinále dvojhry

BASTAD - Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Collector Swedish Open vo švédskom Bastade (dotácia 250 000 USD, antuka) nad kazašskou reprezentantkou Juliou Putincevovou v ich premiérovom seniorskom vzájomnom dueli za 86 minút 6:4, 7:5. Kvalifikantke sa tým revanšovala za prehru, ktorú utrpela v sezóne 2010 ešte na juniorskej úrovni v Kanade.

slovakia

left justify in out

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová mala v úvode manko 0:3 dokonca s dvojitým brejkom, predviedla však proti 19-ročnej moskovskej rodáčke Putincevovej (204. v renkingu) priebežný obrat na 4:3 a pridala brejk v desiatom geme. V druhom sete napokon fedcupová reprezentantka SR nepykala za to, že prišla o náskok 5:2. Na príjme v dvanástej hre totiž od stavu 40:0 v jej prospech zužitkovala tretí mečbal. 

 

"Začiatok mi príliš nevyšiel. Súperka aj vďaka mojim chybám ušla na 3:0. Uvedomila som si, že musím lepšie podržať loptičku v hre a aktívnejšie do toho ísť, najmä však nerobiť tie chyby. Podarilo sa mi to, dala som na 3:3 a odvtedy som bola v zápase, v podstate som si to v pohode kontrolovala. Od skóre 6:4, 5:2 ona dobre zahrala a ja som opäť porobila pár zbytočných chýb, ale aj za stavu 5:5 som si opakovala, že sa nič nedeje. Stále som si verila, čo platilo už pred zápasom. Zahrala som dnes pomerne slušne, som spokojná," povedala pre agentúru SITA Čepelová, ktorá je v Bastade v spoločnosti brata Romana a jeho priateľky. Na margo niekdajšieho súboja s Putincevovou podotkla: "Pochopiteľne, že mi tá priama skúsenosť do určite miery pomohla, hoci to už bolo dávno. Spomínam si, že som nebola úplne fit. Navyše, hrali sme vtedy na tvrdom povrchu. Takmer vôbec som to teda pred dneškom nebrala do úvahy." 

 

Dvadsaťjedenročná Košičanka Čepelová bude v sobotu v semifinále od 13.00 h čeliť 30-ročnej takisto nenasadenej Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej (91.). Už má istotu prémie 11 500 USD brutto a 110 bodov do hodnotenia, v ktorom figuruje na 71. priečke. Ak postúpi do finále, podarí sa jej to druhý raz v kariére. Premiérovo to bolo v apríli na zelenej antuke v americkom Charlestone, kde v 2. kole senzačne vyradila domácu líderku počítačového poradia Serenu Williamsovú. Medzičasom zažila aj frustrujúcu sériu siedmich prehier. 

 

"So Scheepersovou som ešte nehrala, vôbec ju nepoznám. Neviem, čo očakávať. Pozriem si nejaké videá, aspoň trošku si ju okukám," predznamenala Čepelová. 

 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Jana Čepelová (SR) - Julia Putincevová (Kaz.) 6:4, 7:5 za 86 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies