WTA Bad Gastein: Schmiedlová do semifinále dvojhry

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 12:57 • 2 min
WTA Bad Gastein: Schmiedlová do semifinále dvojhry

BAD GASTEIN - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA International v rakúskom Bad Gasteine. V piatkovom štvrťfinále zvíťazila nad Nemkou Annikou Beckovou za 78 minút 6:2, 6:3.

slovakia

left justify in out

Schmiedlová v prvom sete dvakrát prelomila súperkino podanie, ukončila ho čistou hrou na príjme. V druhom dejstve sa na podaní nevyhla menšiemu zaváhaniu, keď ju za stavu 3:1 Nemka rebrejkla, ale Schmiedlová už v nasledujúcom geme opäť získala výhodu jednej hry k dobru na 4:2. Vzápätí odvrátila brejkbal a potom premárnila tri mečbaly pri Beckovej podaní. Hneď prvý pri vlastnom servise však už premenila - 6:3. 

 

Sedmička tohto podujatia Schmiedlová, minulý týždeň šampiónka v rumunskej Bukurešti, nadviazala proti 21-ročnej Beckovej, 77. v hodnotení, na úspech, ktorý dosiahla vlani na tvrdom povrchu v rakúskom Linzi. Už má istotu 110 bodov do svetového rebríčka a prémie 9274 eur brutto. 

 

Dvadsaťročná Košičanka bude v sobotňajšom semifinále čeliť austrálskej dvojke podujatia Samanthe Stosurovej. 

 

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC Karolína Schmiedlová sa v pondelok prvý raz stala národnou jednotkou. Po týždni vystriedala na čele interného poradia Magdalénu Rybárikovú. Celkovo figuruje na 44. pozícii, dosiaľ najvyššie bola na 43. mieste. 



Výsledok piatkového štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Nürnberger Gastein Ladies v rakúskom Bad Gasteine (dotácia 250 000 USD, antuka): 
Karolína Schmiedlová (SR-7) - Annika Becková (Nem.) 6:2, 6:3 za 78 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona