WTA Bad Gastein: Čepelová sa nerevanšovala Petkovicovej

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 14:25 • 2 min
WTA Bad Gastein: Čepelová sa nerevanšovala Petkovicovej

BAD GASTEIN - Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA International Nürnberger Gastein Ladies v rakúskom Bad Gasteine (dotácia 250 000 USD, antuka) s Nemkou Andreou Petkovicovou nasadenou ako štvrtou tesne 6:7 (8), 5:7.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročná Košičanka Čepelová, 70. v renkingu, sa nerevanšovala o päť rokov skúsenejšej semifinalistke parížskeho grandslamového Roland Garros 2014 Petkovicovej (20.) za prehru 5:7, 2:6 z finále aprílového podujatia na zelenej antuke v americkom Charlestone. 

 

Zverenkyňu Martina Zathureckého Čepelovú môže mrzieť nadštandardné množstvo nevyužitých príležitostí a premrhaných sľubných stavov. V úvodnom sete klesla z 2:0 na 2:5 napríklad aj cez tri svoje brejkbaly v siedmom geme. Ako podávajúca v dvanástej hre odvrátila dva setbaly za sebou a v následnom tajbrejku viedla 4:1 (aj mala manko 4:5). Neskôr mala tri setbaly, ale nedala a miestna šampiónka zo sezóny 2009 Petkovicová zužitkovala hneď svoju premiérovú šancu v tomto rozuzlení. Navyše, v druhom dejstve Slovenka viedla 3:0 a pri skóre 4:1 disponovala dvoma jednotlivými brejkbalmi na "poistku". Čoskoro však namiesto črtajúceho sa náskoku 5:1 bolo 4:4. Čepelová potom nepremenila dva setbaly na príjme v desiatej hre a rýchlo za to pykala. 

 

Dvojhra - 1. kolo: 
Andrea Petkovicová (Nem.-4) - Jana Čepelová (SR) 7:6 (8), 7:5 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona