WTA Antverpy: Petkovicová bez boja vo finále s titulom

NETKY.SK • 15 Február 2015, 18:58 • 2 min
WTA Antverpy: Petkovicová bez boja vo finále s titulom

ANTVERPY - Nemecká tenistka Andrea Petkovicová nasadená ako tretia bez nedeľňajšieho boja získala titul vo dvojhre na turnaji WTA Premier BNP Paribas Fortis Diamond Games v belgických Antverpách (dotácia 731 000 USD, tvrdý povrch v hale). Na finále proti nej totiž nenastúpila španielska päťka tohto podujatia Carla Suárezová-Navarrová.

slovakia

left justify in out

"Ráno som sa zobudila s bolesťou v zátylku. Zašla som za ´fyziom´, potom som si od 11.30 h skúsila zahrať, nasledovalo ďalšie ošetrenie a ešte jedna rozohrávka o 14.15 h. Nemohla som podávať. Nedalo by sa hrať tak, ako som si predstavovala. Musela som zrušiť môj finálový štart," cituje web WTA Španielku, ktorá dodala: "Veľmi ma to škrie. Mám tento turnaj rada a bol to pre mňa skvelý týždeň." 

 

Petkovicová si najprv zažartovala na adresu prominentnej riaditeľky podujatia Kim Clijstersovej: "Neber to v zlom, ale som rada, že už nehráš na okruhu." Potom dodala: "Krátko pred nástupom na kurt som sa rozcvičovala, keď za mnou prišli s novinkou, že z finále napokon nič nebude. Zostala som úplne v šoku, pretože som vôbec netušila o problémoch súperky. Následne ma premohol zármutok. Mám totiž Carlu fakt rada - je to skvelá osoba, vždy priateľská a pozitívne naladená. Navyše, herne disponuje kopou talentu. Okrem toho: človek si nikdy nemôže naplno vychutnať triumf dosiahnutý bez vynaloženia úsilia. Som teda síce šťastná, že po tomto vydarenom týždni odchádzam ako šampiónka, ale moje pocity sú dnes rozporuplné." 

 

Dvadsaťsedemročná 12. hráčka svetového rebríčka Petkovicová v piatkovom štvrťfinále premohla Dominiku Cibulkovú 7:6 (2), 6:0. Predtým v stredu v osemfinálovom 2. kole odvrátila 8 mečbalov domácej držiteľky voľnej karty Alison van Uytvanckovej. Tenisová asociácia žien (WTA) už pred jej duelom so slovenskou jednotkou oznámila, že rodáčka z Tuzly sa v pondelok vráti do Top 10 renkingu. 

 

Semifinalistka vlaňajšieho antukového grandslamového Roland Garros v Paríži Petkovicová získala svoju šiestu singlovú trofej na hlavnej profesionálnej úrovni, premiérovú v tejto sezóne. Minulý rok triumfovala v Charlestone, Bad Gasteine a na tzv. malých MS pod názvom Tournament of Champions v Sofii. 

 

Petkovicová minulý víkend v rámci stretnutia Nemiek s Austrálčankami v Stuttgarte vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev žien v sobotu odvrátila mečbal Samanthy Stosurovej (6:4, 3:6, 12:10) a v nedeľu sa dostala z manka 1:3 v treťom sete proti bratislavskej rodáčke Jarmile Gajdošovej (6:3, 3:6, 8:6). Niekdajšia deviatka hodnotenia Petkovicová v januári prehrala v 1. kole dvojhry v Brisbane i Sydney aj na melbournských Australian Open, teraz vychytila skvelú formu. 

 

Vo finále štvorhry najvyššie nasadené Španielky Anabel Medinová-Garriguesová s Arantxou Parrovou-Santonjovou prekonali hostiteľky An-Sophie Mestachovú a spomenutú Van Uytvanckovú, držiteľky voľnej karty, za 95 minút 6:4, 3:6, 10:5 (zápasový tajbrejk). 

Dvojhra - semifinále: 
Andrea Petkovicová (Nem.-3) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-5) - bez boja, Suárezová-Navarrová nenastúpila 

Štvorhra - finále: 
Anabel Medinová-Garriguesová, Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.-1) - An-Sophie Mestachová, Alison van Uytvancková (Belg.) 6:4, 3:6, 10:5 (zápasový tajbrejk) za 95 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies